A  túraautó – világbajnokság mogyoródi hétvégéjén Michelisz Norbert a hatodik helyen végzett az időmérő edzésen. 

 

A magyar versenyző remekül kezdte a hétvégét hazai futamán, a pénteki tréningen pályarekorddal volt a leggyorsabb. A szombati edzéseken szintén jól szerepelve a harmadik, illetve az ötödik helyen végzett. Ezzel ő lett a legjobb Hondás az edzéseken.

 

Az időmérő edzés első szakaszának elején a Honda pilótái nagyon bekezdtek. Előbb a bajnokságot vezető portugál Monteiro, majd csapattársa, a brit Huff is 1:46-os időt ment.

 

 hirdetes_300x300  

Michelisz Norbert is csatlakozott a csapattársaihoz. Ő is ment egy 1:46-os köridőt. amivel a negyedik helyen állt. A Q1 vége felé aztán a Citroenek is megérkeztek,  a címvédő argentin López rögtön az élre állt, közel négytizedet verve a Hondákra.

 

Meglepetésre Yvan Muller csak a 12. helyen zárta az első szakaszt. A Zengő Motorsport egyetlen autója Ficza Ferenccel a 17. helyen végzett.

 

Citroen és Honda csata

 

A második szakaszban folytatódott a Citroen és a Honda csatája, ezúttal pedig nagyon szorosan követték egymást. Rob Huff a Hondával bizonyult a Q2-ben a leggyorsabbnak a címvédő Lopez előtt, mindössze 5 századdal előzte meg az argentint. De Monteiro is mindössze 7 századra volt a másik Hondával.

 

Michelisz hiába futotta meg a hétvége saját legjobbját, ez kevésnek bizonyult. Csupán a hatodik helyen végzett, amivel nem jutott be a Q3-ba. A magyar pilótát a holland Coronel és az újonc Volvós Björk előzte meg.

 

Norbi a sajtótájékoztatón elmondta, hogy csalódott a hatodik hely miatt, hiszen az autóban benne volt a jobb szereplés, amit a csapattársai be is mutattak, de holnap  dobogóra szeretne állni a fantasztikus közönség előtt. Norbi az első futamon az ötödik helyről a fő futamon pedig a hatodik helyről rajtol.

 

Az időmérő edzést idén harmadszor is Lopez nyerte, a holland Coronel előtt. A Honda két pilótája a harmadik, illetve negyedik helyen végzett, Huff és Monteiro sorrendben. Az ötödök helyet a Volvóval versenyző svéd Björk szerezte meg.

 

Az első futam 14.15-kor, a második 17.15-kor kezdődik vasárnap.

 

A kép kattintással nagyítható:

 

hungaroring_q3

 

Kép forrása: fiawtcc.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!