Az angol bajnokság 35. fordulójában a bajnokság két fő esélye hazai pályán léphetett pályára. A Leicester sima négygólos győzelmet aratott a Swansea ellen, míg a Tottenham hétfői meccsén nem tudta tartani a lépést a rókákkal és hazai pályán vesztett értékes pontokat.

 

Leicester City – Swansea City 4-0 (2-0)


Helyszín:
Leicester, King Power Stadium. Vezette: Mark Clattenburg.
Gólszerzők: Mahrez (10.), Ulloa (30., 60.), Albrighton (85.)

 

Győzelmével a Leicester nagyon közel került ahhoz, hogy a következő fordulóban megnyerje az angol bajnokságot, előnyük hét pontra nőtt az üldöző Tottenham előtt. Ha győznek a Manchester United otthonában, biztosan bajnokok, két fordulóval a vége előtt.

 hirdetes_400x285  

 

A Tottenham játékosai nem bírták a nyomást és nem tudták otthon tartani a nagyon fontos három pontot. Ezzel  minden bizonnyal a bajnoki cím is elúszott számukra. A következő fordulóban a városi rivális Chelsea otthonában lépnek pályára.

 

Viszont a Leicesternek sem lesz egyszerű, hiszen a Manchester United és a Chelsea ellen idegenben, az Everton ellen pedig hazai pályán lépnek pályára.

 

Tottenham – West Bromwich 1-1 (1-0)


Helyszín: 
White Hart Lane (London) Vezette: Jones
Gólszerzők: Dawson (33., öngól) ill. Dawson (73.)

 

A Tottenham volt játékosa Dawson volt a mérkőzés főszereplője, hiszen először a 33. percben öngólt szerzett, majd a 73. percben javítva hibáját az ő góljával egyenlített a West Brom. Ezzel is jelezve volt munkaadójának, hiba volt őt elengedni.

 

A forduló további eredményei:

 

Manchester City – Stoke 4-0

Liverpool – Newcastle 2-2

Bournemouth – Chelsea 1-4

Aston Villa – Southampton 2-4

Sunderland – Arsenal 0-0

 

Az Arsenal elvesztette harmadik helyét, ugyanis mindössze döntetlenre volt képest a kiesés elől menekülő Sunderland otthonában.

 

A Manchester City gárdája tehát újra dobogós helyen áll, köszönhetően a hazai pályán sima 4:0-ás győzelmüknek a Stoke ellen. A Liverpool is értékes pontokat vesztett otthon  a szintén a kiesés ellen küzdő Newcastle ellen.

 

 

Kép forrása: Tottenham hivatalos oldala

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!