A Bajnokok Ligája szerdai játéknapja másik elődöntőjének első mérkőzésén az Atletico fogadta hazai pályán a Bayern München gárdáját.

 

Atletico Madrid – Bayern München 1:0 (1:0)

 

Helyszín: Vicente Calderón (Madrid), Vezette: Clattenburg (angol)
Gólszerzők: Niguez (11.)

 

 hirdetes_400x285  

Pokoli hangulat fogadta a csapatokat a madridi Vicente Calderón stadionban. A mérkőzés első perceiben az Atletico volt aktívabb, és nagyon hamar, már a 11. percben első komoly lehetőségüket gólra is váltották.

 

Saul Niguerz egy zseniális szóló után fantasztikus gólt szerzett, lövése a bal alsó sarokban landolt. A bajorok az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a hazaiakkal, komoly helyzetig nem jutottak, mindössze egy kaput eltaláló lövésük volt.

 

Az Atletico viszont a 30. percben kis híján megszerezte második gólját is, azonban Neuer hárítani tudta a kísérletet.

 

A második félidőben aktívabb lett a Bayern, az 55. percben Alaba eresztett meg egy bombát közel 35 méterről ami a keresztlécen csattant. Az 56. percben egy szögletet követően Javi Martinez fejelhetett tisztán a kapura, azonban Oblak óriási bravúrt mutatott be.

 

A Bayern próbálta nyomás alá helyezni az Atleticot, a 74. percben újabb nagy védést kellett bemutatni Oblaknak ezúttal Vidal lövését hárította a szlovén kapus. A 75. percben újabb találatot szerezhetett volna az Atletico egy kontra után, Griezmman Torres összjáték után a spanyol támadónak nem volt szerencséje, ugyanis a lövése a kapufán csattant.

 

Így győzelmével az Atletico előnnyel utazik Münchenbe. A visszavágóra jövő héten kedden kerül sor az Allianz Arénában.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TmQsH0B1aLc

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!