Szlovákia eddigi bravúros játéka ellenére elszenvedte első vereségét. A németektől 5 gólt kaptak, miközben a szlovák csapatból csupán Peter Cehlárik tudott betalálni az ellenfél kapujába.

 

A szlovákok jól nyitottak és megérdemelten szereztek vezetést a 9. percben. A németek az eddigi taktikájuktól eltérően nem keresték a fizikai kontaktusokat, inkább a szlovák játékosok zavarására helyezték a hangsúlyt.

 

A németek a 25. percben egyenlítettek, majd kihasználták, hogy kissé szétesett a szlovák csapat és a második harmad végére már kétgólos előnyre tettek szert.

 

 hirdetes_400x285  

Szlovákia megpróbálta a harmadik játékrészben fokozni a tempót, viszont így védekezésük lazult fel, amit a németek ismét kihasználtak. A végeredmény pedig: Szlovákia – Németország 1:5.

 

Zdeno Cíger csapatára szerdán vár a következő meccs, amikor is a fehéroroszokkal kell megküzdeniük, míg a németek csak csütörtökön folytatják a versengést Kanada ellen.

 

A németek győzelme megnehezíti a bennmaradásért harcoló magyarok dolgát is, akik ma este, 19:15-kor találkoznak a franciákkal.

 

hoki3
forrás: nemzetisport.hu

 

 

Teraz.sk, Nemzetisport.hu, Körkép.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!