A magyar jégkorong-válogatott, mely szombaton történelmi győzelmet aratott a fehéroroszok ellen a német csapat ellen sem számít esélyesnek. De van esély a bennmaradásra. Forgatókönyvek következnek.

 

Kisebb csodára lenne szükség ismét, és arra, hogy a hokiistenek mellénk álljanak. Ahogyan a fehéroroszok ellen bebizonyítottuk a világnak és saját magunknak is, hogy megfelelő összpontosítással szép eredményt tudunk elérni, most is hasonló teljesítményre lesz szükség. Mindannyian jó játékkal akarjuk zárni a tornát

 

-mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány az MTI-nek a vasárnapi pihenőnapon.

 

standing
Tabella. forrás: sportstats.com

 

A németek ellen eddig egy győzelem (még 1940. február 3-án született), négy döntetlen és tizennégy vereség a mérleg, a tétmérkőzéseket tekintve pedig két döntetlen mellett tíz vereség. Az minden bizonnyal csak a hétfői német-magyar meccs másnapján, a fehérorosz-francia összecsapás zárultával derül ki, hogy 2017-ben az élvonalban játszhat-e a magyar válogatott.

 hirdetes_300x300  

 

A csoporton belül pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény számít; ha több csapatnak van ugyanannyi pontja, akkor minitabella készül, ami alapján megállapítják köztük a sorrendet – itt már a gólkülönbség is számít.

 

Több forgatókönyv is megvalósulhat, lássuk, mi történhet a válogatottal:

 

 1. Vereség a németektől rendes játékidőben.

 

Ekkor a válogatott 3 pontos marad, egyetlen reményünk, hogy a franciák is a rendes játékidőben megverik a fehéroroszokat, akik szintén 3 pontosak maradnak, és az egymás elleni eredmény miatt Fehéroroszország kiesik.

 

2. Ha 60 percen túl kapunk ki a németektől,

 

akkor 4 pontot szerzünk. Ebben az esetben csak akkor maradunk benn, ha a fehéroroszok sem szereznek egynél több pontot a franciák ellen.

 

3. Ha rendes játékidő után győzünk,

 

akkor két pontot kapunk, vagyis 5 ponttal zárunk. Ebben az esetben is az a lényeg, hogy másnap a fehéroroszok ne szerezzenek több pontot. Ha mégis, akkor utolsók leszünk a szintén 5 pontos franciák mögött, rosszabb egymás elleni eredménnyel.

 

4. Ha rendes játékidőben győzzük le a németeket

 

6 pontunk lesz, és nagy gond nem lehet. Ha viszont a fehéroroszok nyernek és a szlovákok vesztenek, akkor a hármas pontegyenlőségnél egymás ellen mindenkinek egy győzelme és veresége lenne, azonban gólkülönbségben jobbak lennénk a fehéroroszoknál.

 

5. Ha a franciák is 6 ponttal zárnak

 

(kicsi az esélye, hogy 1 pontot szerezzenenek Kanada ellen), akkor 4 hatpontos csapat is összejöhet. Ilyenkor a minitabellán azonban már az egymás elleni eredmények miatt a magyar csapat rosszabbul állna és kiesne. Ha a franciák 6 ponttal zárnak, a fehéroroszok győznek, a szlovákok nem kapnak ki rendes játékidőben és a magyar csapat is nyer, akkor újabb francia-magyar-fehérorosz minitabella jönne létre, ahol a fehéroroszok utolsó meccsen aratott gólkülönbsége lenne a mérvadó, ez döntene a bennmaradásról.

 

sport 365
forrás: sport365.hu

 

Hajrá magyarok!

 

hirado.hu/index.hu
borítókép:nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!