A címvédő Lewis Hamilton nyerte a legendás monacói nagydíjat egy izgalmas, esős futamon. A brit pilóta ezzel a tavalyi austini verseny óta először tudott nagydíjat nyerni. A Red Bull csapata óriásit hibázva elszúrta Ricciardo futamát. A nap meglepetéseként Pérez állhatott még dobogóra.

 

Az élről induló Daniel Ricciardo meglépett az elején a Mercedesektől. Pár kör után meg is lett a futam első kiesője, Jolyon Palmer a célegyenesben egy zebrán megcsúszva csapódott a falnak.

 

Jolyon Palmer - Renault Sport
Jolyon Palmer – Renault Sport

 

Az élmezőnyből elsőként Sebastian Vettel szánta rá magát a köztes esőgumi-cserére a 13. körben.  Pár körrel később a Mercedes arra utasította a láthatóan lassú Nico Rosberget, hogy engedje el csapattársát, Ricciardo mögött ugyanis már több mint 8 másodperc volt a hátránya.

 hirdetes_810x300  

 

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid. 29.05.2015. Formula 1 World Championship, Rd 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Lewis Hamilton – Mercedes AMG 

A Red Bull a 23. körben Ricciardo autójára is köztes gumit tett fel, Hamiltonék viszont úgy döntöttek, megvárják, míg a pálya száraz gumik használatához alkalmassá válik. Sokáig úgy tűnt, hogy a Red Bull taktikája a nyerő. Ricciardo körönként 3 másodpercet adott az éllovas Hamiltonnak és teljesen felzárkózott mögé.

 

A 31. körben aztán jött a dráma. A Red Bullnál nem voltak előkészítve a cseregumik, Ricciardo boxkiállása 13 másodpercet vett igénybe, ami a pilóta győzelmébe került.

 

Az ausztrál versenyző később támadó üzemmódba kapcsolt és többször próbálta megelőzni a Mercedes brit pilótáját, de nem járt sikerrel. Egy alkalommal még integetett is kollégájának, mikor levágta az egyik sikánt.

 

A mezőnyben nagy helycserék voltak a boxkiállások után, amiből a legjobban Sergio Perez jött ki. A mexikói a boxban megelőzte a Ferrari német pilótáját, Sebastian Vettelt és harmadikként ért célba. A legrosszabbul a világbajnoki pontversenyt vezető Nico Rosberg jött ki, aki csupán a hatodik helyen haladt, amit az utolsó körben Hülkenberg egy szemfüles előzéssel elvett tőle, így végül a hetedik helyen zárta a futamot.

 

A bajnoki küzdelem a szezon 7. futamával, a két hét múlva rendezendő Kanadai Nagydíjjal folytatódik június 12-én.

 

A monacói nagydíj pontszerzői:

 

monaco

Képek forrása: Xpbimages.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!