A címvédő Lewis Hamilton elsőségével zárult a Kanadai Nagydíj időmérő edzése. A Ferrari új fejlesztéseivel közelebb férkőzött a Mercedeshez.

A helyszín

 

A kanadai nagydíjat 1978 óta rendezik meg Montréalban, Kanadában a Circuit Gilles Villeneuve-ön.

 

download
A Gilles Villeneuve pálya

 

 hirdetes_300x300  

A legutóbbi helyi nagydíjat Lewis Hamilton nyerte, immár negyedszer..

 

Az időmérő edzés krónikája

 

Az időmérő edzés első szakaszában Nico Rosberg futotta a leggyorsabb kört, mögött a Ferrari németje Sebastian Vettel. Hamilton a harmadik, Daniel Ricciardo a negyedik lett az első szakaszban. A Forma 1 legfiatalabb győztese Max Verstappen a hetedik helyen kezdte az első etapot. Az első szakaszban búcsúzott az időmérő edzéstől a két Sauberé és Manor illetve a Renault újonca Palmer.

 

A második szakasz rögtön balesettel indult. A hétvégén eddig jó formában lévő Carlos Sainz törte össze autóját, miután közelebbről megismerkedett a Bajnokok Falával.

 

 

Az újraindítás után a Mercedesek csatája következett. Lewis Hamilton 1:13,760 másodperces körrel vágott vissza csapattársának, aki 0,012 másodperccel maradt el Hamilton mögött. Mögöttük fél másodperces szakadék, majd Daniel Ricciardo következett.

A Ferrarik teljesítménye közben visszaesett. Sebastian Vettelnek olyannyira nem sikerült az első köre, hogy másodikra is szüksége volt. 0,008 másodperccel elmaradt Kimi Räikkönentől, s így az eléjük furakodó Valtteri Bottas és Max Verstappen mögött, a 6-7. helyen zárták a Q2-t.

 

Qualifying top three in parc ferme (L to R): Sebastian Vettel (GER) Ferrari, third; Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1, pole position; Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1, second. 11.06.2016. Formula 1 World Championship, Rd 7, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

 

Az időmérő harmadik szakaszában a Mercedesek komoly csatát vívtak a pole pozícióért, amit végül Lewis Hamilton nyert Rosberg előtt 62 ezreddel. Meglepetésre a Ferrarikban maradt tartalék és közelebb férkőztek a Mercedesekhez. Sebastian Vettel szerezte meg a harmadik helyet.

 

2 tizeden belülre kerültek, működnek trhát az olaszok új fejlesztései. A Red Bull két pilótája Ricciardo a negyedik, imárkatársa, Verstappen az ötödik pozíciót szerezte meg. A másik Ferrari Raikkonen-el a hatodik helyen zárta az időmérőt.

 

Kép forrása: motorsportal.com

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!