A franciaországi Eb-n két nap pihenő után elkezdpdtek a nagyeddöntők küzdelmei. Az első párosításban Lengyelország – Portugália mérkőzést rendeztek.

 

A mérkőzés helyszíne

 

Az első negyeddöntő helyszíne a Stade Vélodrome stadion volt Marseille-ben. A létesítmény az Olympique de Marseille labdarúgó egyesület otthona, befogadóképessége 67 000 fő. Ez a legnagyobb klub futballpálya Franciaországban.

 

 hirdetes_810x300  

stade-velodrome_1g7xkq1y6xzhp1m4r9q3lli7dh

 

Egymás elleni mérleg

 

A két csapat eddig kilenc alkalommal találkozott. A portugálok és a lengyelek is három-három alkommal tudtak diadalmaskodni, melyhez három döntetlen is párosult. A két csapat mérlege tehát teljesen kiegyenlített volt. Legutóbbi mérkőzésükön nem született gól.

 

Portugal-vs-Poland-e1467264442834

 

A negyeddöntő krónikája

 

Mindkét gárda hosszabbítás után jutott a neggyeddöntőbe. Lengyelország büntetők után ejtette ki  a svájciakat, míg a portugálok hosszabbításban búcsúztatták a horvát válogatottat.

 

Az első játékrészben egy remek akció után nagy meglepetésre már a második percben megszerezték a vezetést a lengyelek. A tornán először talált a kapuba Robert Lewandowski. A gól után a portugálok átvették az irányítást, majd a 33. percben az ifjú titán Renato Sanches remek lövéssel egyenlített.

 

Érdekesség, hogy ő volt az Eb-k történetének legfiatalabb kezdőjátékosa, a portugálnak ez 18 évesen sikerült.

 

A második félidő gyengébb játékot hozott, kevés lehetőséggel. Egyik csapat sem kockáztatott. A mérkőzés rendes játékidej döntetlennel ért végett és következhetett a hosszabbítás.

 

A hosszabbítás

 

A hosszabbításban is kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, így a ráadásuban sem születt döntés.

 

A büntetőket a portugálok bírták jobban, mind az ötöt értékesítették. A lengyelek részéről azonban Blaszczykowski tizenegyesét Patricio kivédte, majd  Quaresma ötödikként eldöntötte a továbbjutás sorsát. Portugália ismét a legjobb 4 közé jutott, pedig az idei tornán a rendes játékidőben még egyszer sem sikerült nyerniük. Ellenfelük az elődöntőben a Wales – Belgium mérkőzés győztese lesz.

 

13533253_1171243886261789_3939742701554292854_n

 

Lengyelország – Portugália  1-1 (1-1), büntetők után 3:5
Helyszín: Stade Vélodrome, Marseille
Gólszerzők: Lewandowski (2.) ill. Sanches (33.)
Sárga: Jedrzejczyk (42.), Glik (66.), Kapustka (89.) ill. Silva (70.), Carvalho (90+2.)
Piros:

 

Lengyelország: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec 98.), Grosicki (Kapustka 82.) – Lewandowski, Milik – Vezetőedző: Adam Nawalka

 

Portugália: Patricio – Cédric, Pepe, Fonte, Eliseu – Mário (Quaresma 80.), Carvalho (Danilo 96.), Sanches – Silva (Moutinho 73.) – Ronaldo, Nani – Vezetőedző: Fernando Santos

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=bUxGwJ3zTiw

 

Képek forrása: uefa.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!