Vida Kristopher öt év után elhagyta Hollandiát, és a De Graafschap csapatától Dunaszerdahelyre, a szlovák bajnokságban szereplő DAC együtteséhez igazolt. A magyar játékos 3 éves szerződést írt alá a DAC csapatával és várja már, hogy bemutatkozhasson a csapat mezében. Vida Kristopher a Körkép.sk-nak nyilatkozott.

 

 

1. Mikor jött először a felvidéki csapat ajánlata és hogy alakult az átigazolás?

 

Körülbelül másfél hónapja kereshettek meg, hogy szeretnék megmutatni nekem a helyet és megbeszélni, mi az ő elképzelésük. Több helyről is kaptam ajánlatot, viszont nagyon meggyőző volt amit Dunaszerdahelyen láttam és hallottam.

 hirdetes_810x300  

 

229414_vida_kristopher
Első fotók új csapata mezével…

 

2. Hogy alakultak az átigazolás napjai és milyenek a körülmények Szlovákiában a csapatnál?

Kedden este vezettem ki édesapámmal Szlovákiába, majd szerdán kora reggel történtek meg a szokásos orvosi vizsgálatok. Délután pedig aláírtuk a papírokat, és a mezzel a kezemben elkészültek az első fotók is. A hely gyönyörű, a komplexum épülőben, szép, minőségi lesz. Plusz a stadion is épülget már. Várom hogy pályára léphessek.

 

3. Milyen volt a búcsú Hollandiától?

 

Nehéz. 5 évet éltem kint, sok barátot hagytam ott. De tartani fogom velük a kapcsolatot és ha lesz rá lehetőségem, ki is látogatok.

 

vida-kristopher-e1451478882429
Egy magyar futballista aki gólt lőtt az Ajaxnak is…

 

4. Mivel fognak telni a következő napjaid, heteid?

 

Költözéssel, hely és a csapat megismerésével és kemény edzésekkel. Sajnos lemaradtam az edzőtáborról, így van mit behozni a következő 2 hétben.

 

5. Mint tudjuk, hároméves szerződést írtál alá, mit vársz ettől az időszaktól? A magyar válogatottba kerülés is összejöhet?

 

Fejlődni, fejlődni és fejlődni. Meghatározó játékossá válni, és segíteni a csapatot minél jobb helyezést elérni. Emellett természetesen a válogatott szereplés a másik nagyobb célom a következő időszakra. Úgy gondolom, ha jatszom és figyelembe tudok kerülni, akkor lehet esély rá, hogy megmutathassam magam.

 

maxresdefault-3-1024x576
Kristopher egyik fő célja a magyar felnőtt válogatottba kerülés

 

6. A DAC szurkolók világhírűek, milyen érzés lesz ilyen szurkolóközönség előtt játszani?

 

Igen, az első dolog, amit a DAC-ról hallottam, azok a szurkolók! Fantasztikus hangulatot tudnak teremteni, ami még több motivációt ad meccs közben.

 

Kép forrása: fcdac.sk, nso.hu

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!