Pénteken a második negyeddöntővel folytatódott a franciaországi kontinenstorna. Lille városában Wales és Belgium próbálta kiharcolni az elődöntőbe jutást.

 

Helyszín

 

A Stade Pierre-Mauroy (más néven: Grand Stade Lille Métropole) többfunkciós stadion a franciaországi Villeneuve-d’Ascqtelepülésen. Jelenleg a negyedik legnagyobb francia stadionnak számít a Stade de France, a Stade Vélodrome és a Parc Olympique Lyonnaisután.

 

 hirdetes_810x300  

Tetőszerkezetének köszönhetően a Stade Pierre-Mauroy 30 perc alatt befedhető, és 24 óra alatt arénává alakítható, így beltéri rendezvények helyszínéül is szolgálhat.

 

grandstadelille2

 

Egymás elleni mérleg

 

A két csapat elég jól ismeri egymást, hiszen a kontinenstorna előtt egy selejtezőcsoportban voltak. A két ütközetről a sárkányosok tartogatnak szebb emlékeket hiszen nem kaptak ki a belgáktól. Hazai pályán 1:0 arányban legyőzték a belga vörös ördögöket és idegenben gólnélküli döntetlent értek el. Ez sem volt elég a csoportelsőséghez.

 

A mérkőzés krónikája

 

A találkozót a belga válogatott kezdte jobban, már az első percekben megszerezhették volna a vezetést, azonban a walesi kapus és a védők az utolsó pillanatokban menteni tudtak. A 13. percben a Roma játékosa Nainggolan az Eb egyik leszebb góljával szerzett vezetést a belgáknak. Wales a bekapott gól után komoly fölényben játszott, amit a 31. percben gólra is váltottak. Ramsey szögletét Williams fejete Courtouis kapujába.

 

A második félidőt ismét jobban kezdték a belgák, azonban helyzeteiket nem tudták kihasználni, aminek az 55. percben lett meg a böjtje. Egy kontra után ismét Ramsey adta be a játékszert, ami megtalálta Robson-Kanut, aki három védőt becsapva lőtt a belga kapuba. A gól után a belgák nem találták a ritmust és percekig nem kerültek helyzetbe, majd Wilmots cserékkel próbálta felpörgetnei a játékot.

 

A hajrában teljesen kitámadtak a belgák, amit ismét kihasználtak a walesiek. A 86. percben egy újabb kontra után a csereként beálló Vokes döntötte el végleg a továbbjutás sorsát.

 

Ezzel eldőlt, hogy Portugália ellenfele Wales lesz az elődöntőben. A futballrajongók máris dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a Real Madrid két sztárja Cristiano Ronaldo és Gareth Bale egymás ellen lép pályára.

 

13566995_1172199186166259_4800298186656518220_n

 

Wales – Belgium 3:1 (1:1)
Lille, Stade Pierre Mauroy, Vezette: Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Williams (31.), Robson-Kanu (55.), Vokes (86.) ill. Nainggolan (13.)
Sárga lapok: Davies (5.), Chester (16.), Gunter (24.), Ramsey (75.) ill. Fellaini (59.), Alderweireld (85.)
Kiállítva:

 

Wales: Hennessey – Chester, A.Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley (King 78.), Ramsey, Taylor – Robson-Kanu (Vokes 80.), Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman

 

Belgium: Courtois – Meunier, Alderwireld, Denayer, J.Lukaku (Mertens 75.) – Witsel, Nainggolan – De Bruyne, Carrasco (Fellaini 46.) , E. Hazard – R. Lukaku (Batshuayi 83.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=sH_MX5RklLU

Képek forrása: uefa.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!