Szombaton német – olasz negyeddöntővel folytatódott a franciaországi Európa-bajnokság. Sokan előrehozott döntőről beszéltek a találkozó kapcsán.

 

A két gárda nagyon jól ismerte egymást, hiszen 13 alkalommal mérkőztek már meg. Ezeken nagyrészt döntetlenek születtek, szám szerint 8 alkalommal. Németország mindössze egyetlen alkalommal tudta eddig legyőzni az olaszokat, Az olasz válogatott a legutóbbi Európa-bajnokság elődöntőjében búcsúztatta a németeket 2:1 arányban.

 

A mérkőzés krónikája

 

 hirdetes_810x300  

A találkozó tapogatozó játékkal kezdődött, de erre fel lehetett készülni. A tét ugyanis nagy volt, ráadásul az Eb-n eddig két remekül védekező együttes mérkőzött egymással. Helyzetek az első félidőben nem nagyon adódtak, komoly lehetőséget nem jegyezhettünk fel.

 

45 perc alapján láthattuk, hogy mindkét csapat keményen harcolt egymással, agresszíven letámadtak, de a labda többségében a németeknél volt.

 

A második félidő

 

A második félidő elején az olaszok birtokolták többet a labdát, de mégis a németek kerültek óriási ziccerbe, amit Müller hagyott ki. Pontosabban Florenzi mentett az utolsó pillanatban. A 65. percben egy német támadás után Hector adott be labdát középre, ami megpattant az olasz védőkön és az érkező Özil a kapuba pofozta a németek vezető gólját.

 

Az olaszok ezután sem nagyon tudtak komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani, de mégis sikerült egyenlíteniük. Ehhez Boateng buta hibája kellett. Mivel kézzel ért a labdába egy beadás után a tizenhatoson belül, Kassai Viktor pedig  büntetőt ítélt az olaszoknak. A tizenegyestt Bonucci higgadtan értékesítette, ezzel 1:1-re módosult az eredmény.

 

Hosszabbítás

 

A folytatásban gól nem született, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. Gól itt sem született, így a döntés a büntetőkre maradt.

 

Tizenegyesek

 

A tizenegyespárbaj az Európa-bajnokság eddigi legdrámaibb pillanait hozta. Összesen 9 sorozatra volt szükség, hogy eldöntsék a továbbjutás sorsát. A büntetők során elképesztő módon összesen 7 tizenegyes maradt ki a 18-ból.

 

Német részről Müller, Özil és Schweinsteiger hibázott. Olasz oldalon Zaza, Pelle, Bonucci és Darmian. A legfájóbb Darmian elhibázott büntetője volt, Hector a németek részéről ugyanis berúgta, amivel a világbajnok került be legjobb négy közé 6-5-ös eredménnyel.

 

A németek ellenfele a francia – izland mérkőzés továbbjutója lesz.

 

13558849_1173244856061692_1156600430980687428_o

 

Németország – Olaszország: 1-1 (0-0), büntetőkkel 6-5
Stade de Bordeaux, Bordeaux vezette: Kassai Viktor

gólszerzők: Özil (65.) ill. Bonucci (11-es, 77.)
sárgalapok: Hummels (90.), Schweinsteiger (113.) ill. Sturaro (56.), De Sciglio (58.), Parolo (59.), Pellé (92.),Giaccherini (103.)
kiállítva: ill.

 

Németország: Neuer- Höwedes, Boateng, Hummels, Hector – Khedira (Schweinsteiger 16.), Kroos – Kimmich, Özil, Müller – Gomez (Draxler 72.) szövetségi kapitány: Joachim Löw

 

Olaszország: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza 120.) – Florenzi (Darmian 86.), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio  – Pellè, Éder (Insigne 107.) szövetségi kapitány: Antonio Conte

 

Az Európa - bajnokság ágrajza...
Az Európa – bajnokság ágrajza…

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=JPcPkxS6udQ

 

Képek forrása: uefa.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!