A franciaországi Európa-bajnokság csütörtök esti második elődöntőjében a házigazda franciák a tornán a világbajnok németek ellen léptek pályára a Marseille-ben. 

 

Joachim Löw kezdőcsapatában helyet kapott a Liverpool, játékosa Emre Can is. Löw nem számíthatott az eltiltott Hummels játékára, Khedira és Gomez pedig sérülés miatt hiányzott. A franciák sem bízták a véletlenre, a legerősebb csapatot küldték pályára.

 

A találkozó rögtön egy nagy helyzettel indult, Griezmann szaladt át a 7. percben a védők között, azonban gyenge lövését kiütötte Neuer. A másik oldalon is akadtak helyzetek, de Müllernek nem sikerült a kapu előtt a labdát eltalálnia, Can lövését pedig Lloris hárította. A francia kapus jó napot fogott ki, Schweinsteiger lövését is védte a 32. percben.

 

 hirdetes_810x300  

11

 

A második komolyabb francia helyzetből sem született gól, Evra kiváló labdáját Griezmann lőtte az oldalhálóba a 40. percben. Nem sokkal az akció után Giroud egy fejpárbajt megnyerve vihette a labdát egyedül Neuer felé, azonban a francia támadó nem tudott felgyorsítani, Höwedes mentett. Az első játékrész hosszabbításában Schweinsteiger kézzel próbált meg tisztázni a 16-oson belül, így büntetőtt rúghattak a franciák, amit Griezmann magabiztosan értékesített.

 

A második félidő is francia helyzetekkel indult, azonban lassan a németek kezdték átvenni a meccs irányítását. Egészen addig, amíg Boateng egy lövés után meg nem sérült és le kellett cserélni. A 66. percben Löw Götzét cserélte be a támadójáték erősítése érdekében, azonban az egész meccs során láthatatlan volt. A 72. percben megszületett a második francia gól, Pogba beadását Neuer csak kiütni tudta, a bepattanót pedig Griezmann a kapuba kotorta.

 

2

 

Pár perccel később Kimmich  találta telibe a jobb felső kapufát, azonban hiába helyezték nyomás alá a francia védelmet, nem tudtak gólt szerezni. A 86. percben még Neuer védte Griezmann lövését, majd pedig Lloris hárította hatalmas bravúrral Kimmich fejesét.

 

Semmi nem jött ma össze a Nationalelfnek, így portugál-francia döntőre készülhetünk, de egy nagyon pörgős, izgalmas meccset láthattunk. Hogy ki ülhet fel Európa trónjára, az majd vasárnap este kiderül…

 

Németország – Franciaország 0-2 (0-1)
Stade Vélodrome, Marseille vezette: Nicola Rizzoli (olasz)

gólszerzők: – ill. Griezmann (45+2 p. 11-esből), Griezmann (73.p)
sárga lap: Can (36.p), Schweinsteiger (45+1.p), Özil (45+1.p), Draxler (50.p) ill. Evra (43.p), Kanté (75.p)
kiállítva: –

 

Németország: Neuer- Kimmich, Höwedes, Boateng (Mustafi 61.p), Hector – Schweinsteiger (Sané 79.p), Can (Götze 66.p) – Özil, Kroos, Draxler – Müller szövetségi kapitány: Joachim Löw

Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Matuidi, Pogba – Sissoko, Griezmann (Cabaye 90+1.p),Payet (Kanté 71.p)- Giroud (Gignac 78.p) szövetségi kapitány: Didier Deschamps

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=YQzGrsO5v2k

 

Körkép.sk
képek: uefa.com

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!