Frissítve 20:56

 

Augusztus 8-a a riói olimpia harmadik teljes versenynapja, magyar szempontból érdekes eseményekkel, hiszen szurkolhat(t)unk többek között Sidi Péternek, Ungvári Miklósnak, Márton Annának, Karakas Hedvignek. A napnak pedig még messze nincs vége, hiszen Hosszú Katinka 3.30 órakor döntőzik 100 méter háton, majd Jakabos Zszuzsival együtt 4.33-tól elődöntőznek 200 méter vegyesen. Cseh Laci pedig Kenderesi Tomival 4.07-kor száll vízbe szintén elődöntőzni 200 méter pillangón.

 

Ungvári a bronzért küzdhet

 

 hirdetes_810x300  

A 73 kg-os Ungvári Miklós első mérkőzését megnyerte, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján. A 2012-es londoni játékokon ezüstérmes ceglédi dzsúdós a portugál Nuno Saraivával találkozott, és győzött. Második meccsén szintén győzött, amivel bejutott a negyeddöntőbe, ám a holland Dex Elmont után az idén Európa-bajnok azeri Rustam Orujovot már nem sikerült legyőznie, így a bronzéremig tartó vigaszágon az amerikai Nicholas Delpopolo várt rá. Ungvári a bronzmeccsen a belga Dirk van Tichelttel vagy a japán Ono Sohejjel száll szembe.

 

ungvari

 

Karakas Hedvig  7. a cselgáncstornán

 

Karakas Hedvig ipponnal győzött első meccsén, s ezzel bejutott a női cselgáncsozók 57 kg-os súlycsoportjának nyolcaddöntőjébe a riói olimpia hétfői versenynapján. Második mérkőzését szintén megnyerte, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol viszont kikapott ellenfelétől.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Karakas Hedvig a tajvani Lien Csen-ling elleni mérkõzés után a nõi cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának vigaszágán, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Karakas Hedvig kikapott és így a hetedik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8.
Karakas Hedvig a tajvani Lien Csen-ling elleni mérkõzés után a nõi cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának vigaszágán, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Karakas Hedvig kikapott és így a hetedik helyen végzett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A 2012-es londoni játékokon ötödik versenyző negyeddöntős veresége után a bronzéremig tartó vigaszágon a tajvani Lien Csen-linggel találkozott – a két dzsúdós eddigi három meccséből kétszer az ázsiai nyert. A negyedik összecsapásban Lien jukóval bizonyult jobbnak, így ő küzdhet meg a bronzéremért.

 

Sidi az 5. helyen, míg Péni a 13. helyen végzett légpuskában

 

Sidi Péter egy kisebb hullámvölgy után remek utolsó lövésekkel bejutott a döntőbe férfi légpuskában a riói olimpia hétfői versenynapján, ahol végül az ötödik helyen végzett. A szám másik magyar indulója, Péni István a 13. helyen végzett.

 

Márton Anna 10. lett női kardban

 

A magyar vívó a legjobb 32 között kezdett, az ellenfele a venezuelai Alejandra Benitez Romero volt. Az asszó 15-14-es magyar sikert hozott úgy, hogy Márton már 14-8-ra is vezetett. A nyolcaddöntőben a francia Manon Brunet-vel vívott, akitől végül 15-12-re kikapott, így a 10. helyen búcsúzott.

 

Kovács Zsófia kiesett

 

A 16 éves dunaújvárosi tornász talajon kezdett, a gyakorlat végéig hibátlanul mutatta be sorait, ám az utolsó rész nem sikerült.

 

Kovács a legmagasabb pontját – a kontinensviadalhoz hasonlóan – Rióban is felemáskorláton szerezte, de utolsó szerére, a magyarok mumusára, a gerendára már nem volt elég összeszedett, le is esett, ráadásul utána is bizonytalan volt a gyakorlatban.

 

Bacskai Balázsnak ez volt az utolsó olimpiája

 

A 2010-es Európa-bajnok magyar sportoló ötkarikás debütálásán a francia Souleymane Cissokhóval csapott össze, akitől eddig mindig kikapott. Edzője, Erdei Zsolt a sorsolás után azt mondta, az egész mezőnyből talán éppen a franciát szerette volna elkerülni, mert rendkívül jó képességű öklöző, akinek a stílusa nem fekszik tanítványának.

 

Bacskai próbált irányítani, terelgette ellenfelét, aki azonban végig nagyon jó érzékkel, kiváló ütemben ütött bele indításaiba, s remekül mozgott el a magyar elöl. A meccs előrehaladtával pedig egyre egyértelműbb lett a francia ellenfél fölénye.

 

Vitorlásverseny – Vadnai Benjámin kilencedik hellyel kezdett

 

A korosztályos világ- és Európa-bajnok az első futamban az előkelő kilencedik helyen ért célba a Laser Standard hajóosztály 46 fős mezőnyében. A folytatás már kevésbé sikeredett jóra, csak 44. lett, ezzel a 27. helyen áll.
A 18 éves Érdi Mária Laser Radialban 21. hellyel kezdett, majd 23. volt, jelenleg pedig a 24. helyen található.
A hatodik olimpiáján induló szörfös Gádorfalvi Áron az első futamban a 30., a másodikban a 28., a harmadikban a 29. helyen végzett, összesítésben pedig a harmincadik. A nők hasonló számában  az ötkarikás újonc Cholnoky Sára némileg jobban szerepelt 22., majd 14., aztán 21. lett, s a 20. helyről várhatja a folytatást.
A vitorlásversenyek kedden folytatódnak ennek a négy hajóosztálynak a küzdelmeivel, valamint vízre szállnak a finndingisek is, így az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor.

 

A magyar versenyzők aktuális programja időrendben:

 

  • ÚSZÁS

03.30: női 100 m hát, döntő (Hosszú Katinka) – eredményhirdetés

04.07: férfi 200 m pillangó, elődöntő (Cseh László, Kenderesi Tamás)

04.33: női 200 m vegyes, elődöntő (Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna)

  • VITORLÁZÁS

18.00–22.30: férfi szörf RSX (Gádorfalvi Áron), Laser (Vadnai Benjamin), női szörf RSX (Cholnoky Sára), Laser Radial (Érdi Mária) – futamok

 

 

Forrás: m4sport.hu/nemzetisport.hu/MTI

Nyitóképen: Ungvári Miklós (MTI)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!