Bocsánatot kért az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) a brazil emberektől és Riótól négy amerikai úszó viselkedése miatt.A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger randalíroztak egy buli után, mielőtt visszamentek az olimpiai faluba.

 

Lochte hétfőn, Bentz és Conger pedig – kihallgatásuk után – csütörtökön hazautazott, csak Feigen maradt Brazíliában. Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közölte, hogy a négy versenyző viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi. Azt ígérte, hogy kivizsgálják az ügyet, és azután döntenek annak következményeiről.

 

A négy úszó azt állította, hogy vasárnap fegyverrel kirabolták őket egy benzinkútnál. Videofelvételek alapján azonban kiderült, hogy összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban, ezért fogott rájuk fegyvert (a rendőrség szerint jogosan) a benzinkút egyik biztonsági őre.

 

 hirdetes_400x285  

 

A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen. A riói olimpia szóvivője megvédte a négy olimpikont. A történteket azzal magyarázta, hogy Lochte-ék nyomás alatt versenyeztek.

 

forrás: hu.euronews.com
kép: AFP/Europress/Tasso Marcelo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!