A Fortuna Liga 7. fordulójában csak gól nélküli döntetlenre futotta a Szenyice (FK Senica) ellen. A döntetlennek a vendégcsapat örülhet jobban, ezzel az eredménnyel nem sikerült elmozdulni a tabella utolsó helyéről. A DAC végig fölényben játszott, az akarattal sem volt különösebb gond, csupán a kivitelezéssel. 

 

Kevés izgalmat hozott az első 20 perc, a csapatok többnyire a két tizenhatos között játszottak, több pontatlansággal. Küzdésben viszont nem volt hiány, a DAC játékosai minden labdáért megharcoltak. A hátvédsorban a tapasztalt Michalík és a fiatal Huk állította meg a vendégek támadásait, középen pedig Ľupták és Nagy Peti próbált előre törni. Míg az első félórra eseménytelenül telt, addig az utolsó percek jóval több helyzetet hozott. A 41. percben Brašeň húzott el a bal oldalon, beadása után Štepanovsý próbált kapura lőni, de a vendégek védelme blokkolni tudott. Egy perccel később másolta a támadást a DAC, ezúttal Szarka indult el a bal szélen, beadása után Štepanovský lövése centikkel a kapu mellett szállt el. A 44. percben a vendégek is veszélyeztettek, Ruiz Lopez lövése szintén a kapufához közel ért földet.

 

 

 hirdetes_810x300  

Fordulás után támadásba került a DAC, folyamatosan a szenyicei kapu előtt futballozott. Az 51. perben két veszélyes helyzetet is kidolgoztak a sárga-kékek, először Szarka lövését blokkolták, majd Pačinda löketét hárította Šulla. A félidő közepére már kiegyenlítődött a játék, amivel a szurkolók is elégedetlenebbek voltak és a füttyszó is előkerült.

 

A kezdeti támadások után mezőnyfölényben maradt a DAC, helyzetet viszont nem tudtak kidolgozni. A 76. percben egy lepattanót Simon Pambou küldött kapura, de Šulla a helyén volt. A 83. percben Brašeň beadása után Szarka fejese nem sokkal szállt el a bal kapufa mellett. A lefújásig már gól nem esett, második döntetlenjét játszotta idén a DAC, így a 7. forduló után is nyeretlen.

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 0:0 (0:0)

Sárga lapok 11. Kosorín, 45. Ebwelle, 49. Jose Ruiz Lopez

Játékvezetők: Glova – Bobko, Špivák – 1.313 néző

FC DAC: Tofiloski – Kwin, Michalík, Huk, Brašeň – Huk – Štepanovský (79. Černák), Nagy P. (57. Simon Pambou), Ľupták, Pačinda (66. Vida) – Sarr – Szarka

FK Senica: Šulla – Honchar, Březina, Pillár, Kosorín (34. Blažek) – Ebwelle, Kratochvíl, Mráz, Honchar, Jose Ruiz Lopez – Guillermo Lopez (74. Turyna)

 

forrás: sportolunk.sk, fcdac.sk
borítókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!