Szerda késő este a Liberty Media megerősítette, két lépcsőben felvásárolja a Forma–1-et. Bernie Ecclestone ügyvezető igazgató marad, Chase Carey az új elnök – a mostani a sportág történetének egyik legnagyobb üzlete.

 

A Liberty Media azonnali hatállyal 100%-ban fölvásárolja a Forma–1 anyacégét, a Delta Topcót, és két lépcsőben a Forma–1 többségi tulajdonosává válik. Elsőként 18,7%-os részesedést vásárolnak a sportágban. Összesen több mint 8 milliárd amerikai dolláros üzletről van szó, melyből 4,4 milliárd a vételárat jelenti, emellett az új tulajdonos az F1 4,1 milliárd dolláros adósságát is átvállalta.

 

Az amerikai cég első lépésben 1,1 milliárd dollárt fizet készpénzben, 138 millió dollárt a Liberty Media részvényei formájában, valamint 351 millió dolláros adósságot is átvállal. A Liberty Media a jövőben a Formula One Group nevet kívánja fölvenni. Az eddigi többségi tulajdonos, a CVC ebben a cégben továbbra is 65%-os résztulajdont birtokol majd, ám a továbbiakban nem lesz szavazati joga.

 

 hirdetes_810x300  

 

Forrás: Autosport, BBC, Sky Sports, Motorsport, CNBC

Nyitókép: Photo4 / XPB Images

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!