Izgalmas estén vannak túl az európai labdarúgás kedvelői, ugyanis a szerdai nap BL-csoportkörének fordulója rengeteg gólgazdag, izgalmas mérkőzést hozott.

 

A csoport

 

Arsenal – Basel 2-0 (Walcott 7., 26.)
Ludogorets – PSG 1-3 (Natanael 16., ill. Matuidi 41., Cavani 56., 60.)

 

 hirdetes_400x285  

Az A-csoport mérkőzései a nagyágyúk győzelmével fejeződtek be, az Arsenal Londonban esélyt sem adott a Baselnek, a mérkőzést már az első félidőben lerendezték. A PSG-re nagyon ráijesztett a bolgár Ludogorets, ugyanis ők szereztek a mérkőzésen vezetést, de a párizsiak a második félidőre nagyon összeszedték magukat és három gólt is berámoltak a hazaiaknak.

 

B-csoport

 

Besiktas – Dinamo Kijev 1-1 (Quaresma 29., ill. Tsigankov 65.)
Napoli – Benfica 4-2 (Hamsik 20., Mertens 51., 58., Milik 54. – 11-esből, ill. Guedes 71., Salvio 86.)

 

ham
Hamšík is gólt fejelt. forrás: uefa.com

 

Aki igazi gólparádéra vágyott, az nagyon jól járt a Napoli-Benfica mérkőzéssel, ugyanis hat gólt láthatta a nézők, a hazaiak az 54. percben már négy góllal vezettek, a portugál vendégek a mérkőzés utolsó harmadában azonban kétszer is szépítettek. A csoport másik mérkőzése döntetlennel végződött.

 

C-csoport

 

Mönchengladbach – Barcelona 1-2 (T. Hazard 34., ill. A. Turan 65., Piqué 74.)
Celtic – Manchester City 3-3 (Dembele 3., 47., Sterling 20. – öngól, ill. Fernandinho 12., Sterling 28., Nolito 55.)

 

 

A Lionel Messit nélkülöző Barcelona a Borussia Mönchengladbach otthonába látogatott, ahol a hazaiak rengeteg borsot törtek a katalánok orra alá. Játékukat a kontratámadásokra építették fel, amelynek meg is lett a gyümölcse: Busquets labdavesztése után a 34. percben Hazard passzolt a kapuba egy gyönyörű kontratámadás végén.

 

A második félidőre már felébredt a Barcelona és átvette a mérkőzés irányítását. A 65. percben Arda Turannak sikerült egyenlítenie, majd tíz perccel később fordítottak is: egy szöglet után Piqué a kapuba kotorta a labdát. Nem volt könnyű mérkőzés ez a Barcelona számára, azonban sikerült begyűjteni a három pontot.

 

MOENCHENGLADBACH, GERMANY - SEPTEMBER 28: Arda Turan of Barcelona scores his team's first goal past Yann Sommer of Borussia Moenchengladbach during the UEFA Champions League group C match between VfL Borussia Moenchengladbach and FC Barcelona at Borussia-Park on September 28, 2016 in Moenchengladbach, North Rhine-Westphalia. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Turan egyenlít. forrás: uefa.com

 

A skót Celtic alaposan meglepte Pep Guardiola Cityjét, Brendan Rodgers együttese sokat kockáztatott, azonban a manchesteriek mindig kiegyenlítettek, így egy gólgazdag döntetlen lett a mérkőzés vége.

 

D-csoport

 

Atlético Madrid – Bayern München 1-0 (Carrasco 35.)
Rostov – PSV 2-2 (Poloz 9., 38., ill. Proepper 14., L. de Jong 45.)

 

A szerdai játéknap legnagyobb rangadója egyértelműen az Atlético Madrid – Bayern München találkozó volt. A bajoroknak volt miért visszavágniuk, a Bajnokok Ligája legutóbbi elődöntőjében a spanyolok jutottak tovább, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

 

A találkozón rengeteg helyzetet dolgozott ki mindkét csapat, a 35.  percben megszerezte a vezetést Carrasco kapott parádés kiugratást, majd a bal kapufáról a gólvonal mögé pattant a lövése. A Bayern is sok helyzetett dolgozott ki, azonban Neuernek is akadt védenivalója. A 84. percben Griezmann eldönthette volna a meccset, de a felső lécre bombázta a megítélt tizenegyest. A végén hiába igyekeztek a bajorok, nem tudták átjátszani a masszív madridi védelmet, így megmaradt a hazaiak előnye.

 

atle
Otthon tartották a három pontot Simeone védencei. forrás: uefa.com

 

A csoport másik mérkőzésén a Rosztov látta vendégül a holland PSV-t. Az oroszok már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, de a hollandok pár perccel később egyenlítettek is. Az első gólt szerző Polot a 37. percben belőtte a másodikat is, azonban Luuk de Jong a 45. percben egyenlített.

 

Körkép.sk
képek: uefa.com , borítókép: Champions League Twitter

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!