Most kiderül, mennyi edzéssel hozhatók helyre az egész napos ülőmunka okozta károk!

 

A rendszeres mozgás elkerülhetetlen!

 

Mára ülőmunkát végezni olyan természetes, mint levegőt venni. Még annak ellenére is, hogy tudjuk, hogy a napi reggel 9-től délután 5-ig való gép előtt görnyedéssel mennyit ártunk a testünknek és az egészségünknek. Próbálkozhatunk minél előnyösebb testtartással, vagy szupermodern székekkel, továbbra is a rendszeres mozgás marad a leghatékonyabb módja annak, hogy kompenzáljuk az ülőmunka okozta károkat.

 

 hirdetes_810x300  

De mégis, mennyi az annyi? Friss kutatások szerint, ha napi 8 órát ülsz a gép előtt, akkor 1 órát kell mozgással töltened. Ha 6 órában dolgozol, napi fél óra mozgás a minimum. Jó hír, hogy  mozgás alatt ugyanúgy érhető a nap folyamán több részletben elosztott séta, mint az edzőtermi munka a fő, hogy valamelyiket illeszd be a napodba!

 

A bűvös „három óra”

 

Egy amerikai vizsgálat szerint két évvel is meghosszabbíthatnánk az életünket, ha három óránál kevesebbet ülnénk.
Azt már korábbi tanulmányok is bizonyították, hogy a hosszas ülés és a cukorbetegség, szívbetegség és szélütés kialakulásának nagyobb kockázata között összefüggés van, ám először publikálták a háromórás bűvös határt.
A bolti eladókat, fodrászokat és pincéreket valószínűleg nem igazán izgatja a kérdés, de sok százezer embert nagyon is érint.

 

Peter Katzmarzyknak, a Pennington Bioorvoslási Kutatóközpont munkatársa szerint az íróasztalokat ki lehetne cserélni pultokra, amelyek mellett állva dolgoznának az emberek, sőt futópadot is beállíthatnak mellé, a megbeszéléseket pedig akár sétálva is meg lehetne tartani. E-mailezés helyett „házon belül” a személyes megkeresést javasolja a szakember.

 

Forrás: nlcafe.hu

Nyitókép: vetothiais.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!