A magyar labdarúgó-válogatott megszerezte első győzelmét a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatában, a pénteki Svájc elleni vereség után Lettországban szerezte meg a létfontosságú három pontot Bernd Storck csapata.

 

A szövetségi kapitány a sok egyéni hiba miatt változtatott csapata felállásán, a védelembe így Bese Barnabás és Korhut Mihály is bekerült. A kezdőben kapott szerepet Nikolics Nemanja is, valamint Gyurcsó Ádám is lehetőséget kapott bizonyítani.

 

A mérkőzés gyors tempóval kezdődött, azonban a labdakihozatalok során rendre hiba csúszott a gépezetbe, így sokszor elvesztette a magyar csapat a labdát. A kilencedik perben azonban egy gyönyörű akció végén megszületett az első gól: Nikolics jobb szélen futott az alapvonalig, majd visszagurította a büntetőpont közelében levő Gyurcsónak, aki nem hibázott, bebombázta a léc alá!

 

 hirdetes_400x285  

 

A bekapott gól után a lettek is éledezni kezdtek és több helyzetet is kialakítottak, azonban mindkét csapat sokszor hibázott, rengeteg volt a labdavesztés. A félidő legnagyobb lett helyzete a 43. percben jött, amikor Sabala átjátszotta Gerát a felezővonalnál, majd szépen ugratta ki Ikauniekst, akiről védőink lemaradtak, de szerencsére a bal alsó sarok mellé lőtte a labdát.

 

ol
forrás: m4sport.hu

 

A második játékrészt sokkal aktívabban kezdték a hazaiak, Gulácsinak kellett többször figyelnie. Párszor a magyar csapat is helyzetbe került, Gyurcsó a 60. percben találta el a kapufát. A következő percekben  Kleinheisler korábbi beállításában labdabiztosabbá vált a középpálya, lassan, de türelmesen építkezett a magyar csapat, a lettek pedig elfáradtak. A 76. percben Vaninis kapus bravúrral tolta fölé Szalai fejesét, a szöglet után azonban már tehetlen volt: Szalai ismét remek ütemben érkezett, 0-2.

 

 

Bár a játék nem volt lehengerlő, nagyon fontos három pontot szerzett a válogatott. Folytatás egy hónap múlva, Andorra ellen.

 

vb-selejtező, B csoport, 3. forduló:
Lettország – Magyarország 0-2 (0-1)
Riga, Skonto Stadion
v.: P. Gil (lengyel)

 

Magyarország: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Gyurcsó, Nagy Á., Gera (Vida 83.), Dzsudzsák – Nikolics (Kleinheisler 46.), Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Lettország: Vanins – Gabovs, Jagodinskis, Gorkss, Maksimenko – Visnakovs (Zjuzins 57.), Tarasovs, Ikaunieks D. – Laizans (Karasausks, 77.), Kjuskins (Ikaunieks J. 69.) – Sabala. Szövetségi kapitány: Marians Pahars.
gól: Gyurcsó (10.), Szalai (77.)

 

Körkép.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!