A világbajnok brazil futballista egy új magyar sportágat, sporteszközt, a Teqballt jött népszerűsíteni Budapestre. Ronaldinho háromnapos magyarországi tartózkodása alatt  a Teqball reklámfilmjének forgatásán és egy bemutatkozó sajtótájékoztatón is részt vett.

 

Mi a Teqball?

 

Az egyre népszerűbb és sikeresebb Teqball egy futballalapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére.

 

 hirdetes_400x285  

 

A Teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony.

 

A Teqball asztalt hosszú évek matematikai és fizikai számításai után, gyakorlati tesztelések során véglegesítették az ötletgazdák. Kialakításánál fontos szempont volt, hogy a labda minden esetben kipattanjon a játékosok felé. Egy Teq mérkőzés vagy edzés során, 2 – 3 másodpercenként labdába kell érnünk, melynek köszönhetően, rövid idő alatt nagyon magas érintésszám érhető el, ami nagymértékben javítja a játékosok labdabiztosságát.

 

A Teqballt ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják.

 

Ronaldinho a sajtótájékoztatón látványos bemutatót prezentált

 

Ronaldinho a sajtótájékoztatón látványos bemutatóval szemléltette, hogy az élvezetes játék mellett, milyen készségeket képes fejleszteni az új sporteszköz, a Teqball. A világklasszis labdarúgó is rendelkezik már egy ilyen asztallal. A sajtótájékoztatón, a hetvenszeres magyar válogatott Nyilasi Tibor illetve a sportért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde is elismerően beszélt az asztalról.

 

 

mti

Nyitókép: goal.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!