Az YBS DAC fanklub facebook oldalán közleményben szólította fel a szurkolókat, hogy ne vegyenek részt a DAC Nagyszombat elleni, október 23-i mérkőzésén.

 

Ahogy a közleményben olvasható, a szurkolóknál végleg betelt a pohár a Zsolna elleni 6 gólos vereség után. Mint írják,

 

„Maximálisan támogattuk eddig szeretett csapatunkat, de nálunk szurkolóknál is van egy határ, amit nem tudunk tétlenül, csöndben nézni, figyelmen kívül hagyni. Türelmünk véges. Vártunk, bíztunk csapatunk iránti elkötelezettségből, de eredménytelenül.”

 

A fanklub továbbra is hiányolja a játékosok DAC iránti elköteleződését, elszántságát és küzdőszellemét.

 hirdetes_810x300  

 

A tiltakozás ezen formájával a szurkolói klub szeretné felhívni a csallóközi fociklub vezetőségének és játékosainak figyelmét a probléma felismerésére, megoldására és a feszültség oldására, valamint bíznak abban, hogy lehetőséget kapnak egy közös beszélgetésre, ahol nyíltan véleményt nyilváníthatnak.

 

Az október 19-én megjelent közlemény szerint egyelőre nem tudni, hogy egy vagy több meccsről való távolmaradásról lesz-e szó.

 

 

Új edző, jobb eredmények?

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Zsolna elleni csúfos vereség után Németh Krisztiánt az erdélyi származású László Csaba váltotta a kispadon a dunaszerdahelyi klubnál. A poszt elfogadásáról László a következőképpen nyilatkozott a NemzetiSport Online-nak:

 

„Jól éreztem magam a bőrömben, a szakkommentátori feladat is kedvemre való volt, mégis hiányzott már a kispad, a mindennapi munka… Voltak megkeresések az elmúlt időszakban, ciprusi és írországi csapat is csábított, de egyezség nem lett belőle. A dunaszerdahelyi ajánlaton azonban egy percet sem gondolkodtam.”

 

forrás: fcdac.sk
forrás: fcdac.sk

 

„A Ferencvárossal jártam életemben először Dunaszerdahelyen – emlékezett a DAC újdonsült edzője. – Nem feledem a fogadtatás csodás pillanatait, ott és akkor tudatosult igazán bennem, hogy a helyiek nemcsak a saját csapatukat, hanem a Fradit is imádják. Alig győztük az öleléseket, az aláírásokat.”

 

Komoly dicséret a sárga-kék szurkolóknak

 

„Most, több mint tíz év elteltével elmondható, kiváló körülmények között dolgozhatok, s bejárva a világot állítom, a DAC tábora felér a Ferencvároséval és a skót Heartséval. Ennek ismeretében minden valószínűség szerint a gyengébb szereplés a stadion átépítése miatti idegenbeli meccsekre vezethető vissza, ez így lesz november közepéig. Éppen ezért szeretnénk minél több pontot szerezni a hátralévő három mérkőzésünkön, hogy aztán az első hazai meccsen olyan hangulat legyen, mint azt oly sokan láthatták a világhálóra felkerülő felvételeken.”

– nyilatkozta László.

 

„Csütörtökön a bemutatkozás után megtartottam az első edzést is. Sajnos az utánpótlás-válogatott Kocsis Gergő súlyos sérülés miatt nem lehetett közöttünk, de ott volt a szintén magyar utánpótlás-válogatott Vida Kristopher, akiben látok fantáziát. Persze a keret valamennyi tagja tiszta lappal indul.”

 

Meccs helyett koszorúzás

 

Az YBS DAC Fanklub ugyancsak facebook oldalán hívja fel a szurkolók figyelmét az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának alkalmából szervezett megemlékezésre, melyen szervezetten fognak megjelenni és koszorút elhelyezni a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal melletti emlékműnél.

 

Körkép.sk

Nyitókép: facebook.com/ybsdacfanklub

 

Kapcsolódó cikkek: 

 

Lassan elkészül a DAC-stadion (Képek+videó)

 

Orbán Viktor Dunaszerdahelyen megnézte az épülő DAC stadiont (képek)

 

Készül a DAC-stadion (Képek)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!