A portugál Jorge Mendes menedzseli két honfitársa, Cristiano Ronaldo és José Mourinho pénzügyeit. A Real Madrid háromszoros aranylabdás klasszisa 150 millió, a nyár óta a Manchester United együttesét irányító celebedző 12 millió eurót menekíthetett adóparadicsomokba az elmúlt években. Ennek lényege, hogy offshore cégeket hoznak létre, és ezeket aztán a Brit Virgin-szigeteken, Írországban, Svájcban és Panamában jegyzik be.

 

Szorul a hurok a futballisták nyaka körül…

 

A mintegy hatvan külföldi újságíró által működtetett Football Leaks csoport bejelentése szerint hamarosan közzétesznek minden részletet a pénzügyi szabálytalanságokkal kapcsolatos állításaikról.

 

  hirdetes_300x300   

Az oknyomozó újságírók szerint az offshor-trükkel nemcsak Ronaldo és José Mourinho vezette meg az adóhivatalt, hanem még számos nemzetközileg ismert labdarúgó, így a londoni Arsenal német válogatott játékosa, Mesut Özil is érintett.

 

Kiszivárgott olyan hír is, hogy a – szintén Mendes menedzselte – Fabio Coentrao, Ricardo Carvalho, Radamel Falcao, Pepe, James Rodriguez “ötösfogat” összesen 188 millió eurót titkolt el az adóhatóságok elől.

 

Forrás: hu.euronews.com

Nyitókép: sportskeeda.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!