Január 9-én László Csaba megtartotta a DAC első idei edzését. A keretben csak minimális változások történtek, Ľubomír Šatka (Newcastle) és Jakub Kosorin (Senica) személyében két U21-es válogatott játékos érkezett a sárga-kékekhez.

 

A dermesztő hideg ellenére a csapat 26 játékosa kezdte meg a felkészülést az Akadémia műfüves pályáján. Bár László Csaba 29 játékost köszöntött az öltözőben, hárman sérülés miatt nem vehettek részt az edzésen.

 

Két újonc érkezett

 

 hirdetes_810x300  

A két újonc, Ľubomír Šatka és Jakub Kosorin az U21-es válogatott keret tagjai, előbbi a Newcastle United együtteséből érkezik féléves kölcsönjátékra, Kosorin pedig Szenicéről igazolt át két és fél évre. Visszatért a csapathoz Roman Sabler is, aki Myjaván volt vendégjátékon.
A sárga-kék játékosok a „téli szünet” alatt is edzettek, bár csapattársaik nélkül, mindenki individuális edzőterv szerint készült.

 

„Az első tíz napon elsősorban az erőnlét fejlesztésére figyelünk, a törökországi edzőtáborban viszont már a taktikai elemeken fogunk dolgozni. Oda azt a 24-25 játékost szeretném vinni, akikre a tavaszi idényben is számítok,“

 

ismertette László Csaba a téli alapozással kapcsolatos terveit.

 

„Nem vagyok a nagy változások híve a téli időszakban, sokkal inkább az ősz végi pozitív hullámon szeretnénk tovább lovagolni.“

 

 

Šatka, Kosorin és Sabler mellett két 18 éves tehetség, Filip Moďoroši (DAC U19) és Esmerald Aluku (Albánia) került még be a csapatba. Róbert Polievka távozott, a fiatal játékos tavasszal Zólyombrézón (Podbrezová) fog vendégeskedni. Huk és Davis a válogatottban vannak, Szarka betegség miatt hiányzott, míg Tofiloski, Sarr, Kwin és Šabala kedden csatlakoztak a társaikhoz.
A későbbiekben sem fog unatkozni a László-gárda – a téli felkészülés programjában szerepel egy hosszabb törökországi edzőtáborozás is három előkészületi mérkőzéssel.

 

A téli felkészülés programja:

 

2017. január 9.: a felkészülés kezdete
2017. január 19-31.: törökországi edzőtáborozás, három előkészületi mérkőzéssel
2017. január 21.: FC Karpaty Lviv (ukrán 1. liga) – DAC
(a törökországi összpontosítás keretén belül; a másik két ellenfél még intézésben)
2017. február 4., 13.00h: FC DAC 1904 – FC Vysočina Jihlava (cseh 1. liga)
2017. február 6.: FC DAC 1904 – FK Mladá Boleslav (cseh 1. liga)
2017. február 11., 14.00h: FC DAC 1904 – FC Fastav Zlín (cseh 1. liga)
2016. február 18., 17.00: ŽP Šport Podbrezová – FC DAC 1904 (a Fortuna Liga 20. fordulója)
(az előkészületi mérkőzések helyszíne és időpontja az időjárási viszonyoktól függően lesz pontosítva)

 

fcdac.sk, Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!