Szerda este a Franciaország-Brazília mérkőzéssel kezdetét vette a férfi kézilabda-világbajnokság. Tizenkilenc nap alatt tíz városban összesen 80 meccset rendeznek, a franciák pedig arra vágynak, hogy 2001 után ismét hazai pályán legyenek aranyérmesek.

 

A csapatok tiszteletére a párizsi Diadalívre minden résztvevő nemzet színeit kivetítették, így megjelent a piros-fehér-zöld kombinációi is a Hungary felirattal a Champs-Élysées egyik végpontján álló emlékműn.

 

A 25. férfi kézilabda-világbajnokság nyitómérkőzését a hazaiak Brazília ellen játsszák a párizsi AccorHotels Arenában (a korábbi Bercyben). A címvédő tavaly kisebb csalódást okozott, az Európa-bajnokságon az elődöntőbe sem jutott be, míg Rióban meglepetésre elveszítette a döntőt Dániával szemben. Hazai pályán azonban csak az aranyérem lehet a cél – akkor is, ha az elmúlt tíz évben erre csupán két válogatott volt képes: 2007-ben a németek, 2013-ban a spanyolok.

 

 hirdetes_810x300  

A magyar együttes pénteken, Rouenban, Németország ellen játssza első mérkőzését, a C csoportban ezt követően a horvát, a chilei, a szaúd-arábiai és a fehérorosz válogatott lesz az ellenfél.

 

Forrás: origo.hu

Nyitókép: AFP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!