A férfiaknál Szilágyi Áront, a nőknél Hosszú Katinkát választották a 2016-os év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson.

 

A gála végén Hosszú Katinka az év magyar sportolója díj mellett 2016 legjobb európai női sportolójának járó elismerést is átvehette a kontinentális sportújságíró szövetség vezetőitől.

 

Az edzők és a szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Hosszú edzője és férje, Shane Tusup győzött. Itt Dárdai Pál és Kulcsár Győző volt még a háromban.

Az Év edzője:

 hirdetes_400x285  

 

Shane Tusup (Hosszú Katinka)

 

A csapatok versenyében a férfi labdarúgó-válogatott nyert, amely 44 év után szerepelt Európa-bajnokságon, s Franciaországban csoportját veretlenül megnyerve a nyolcaddöntőig jutott. A legjobb háromba a női kajakkettes és kajaknégyes került.

 

Az Év csapata:

 

Férfi labdarúgó-válogatott

 

Az Év férfi labdarúgója:

 

Király Gábor

Az Év női labdarúgója:

 

Jakabfi Zsanett 

 

Az év góljának Gera Zoltán Európa-bajnokságon, Portugália ellen szerzett találatát választották a szurkolók az M4 Sport honlapján rendezett szavazáson.

 

Az Év gólja:

 

Gera Zoltán gólja

 

Az Év fogyatékos férfi sportolója

 

A fogyatékos sportolók között a férfiaknál Tóth Tamás győzött, aki a riói paralimpián 100 méteres hátúszásban a magyar küldöttség egyetlen aranyérmét nyerte, míg 100 méter gyorson harmadik lett. A nőknél a kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsannát választották a legjobbnak, aki a tőrözők egyéni versenyében bronzérmes lett, valamint tagja volt az ezüstérmes tőr- és a bronzérmes párbajtőr-csapatnak is.

 

Az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:

 

Beliczay Sándor (Osváth Richárd, Hajmási Éva, kerekesszékes vívás)

Az Év fogyatékos csapata:

 

Női kerekesszékes vívóválogatott 

 

MLSZ-életműdíj:
Göröcs János

 

Az 59. alkalommal kiírt szavazás győzteseit 370 sportújságíró voksa alapján ítélték oda. Az MSÚSZ a második és harmadik helyezettek sorrendjét, illetve a pontszámokat pénteken hozza nyilvánosságra.

 

MSÚSZ-MOB-életműdíj:

 

Kulcsár Győző

 

M4sport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!