Több mint százan kísérték el a DAC csapatát Zólyombrézóba a Fortuna Liga tavaszi idényének nyitómeccsére.

 

A fagyos, hideg idő ellenére is hallható volt a megjelent 140 DAC-drukker hangja még a tévé közvetítésen keresztül is.

 

A kezdőrúgást a sárga-kékek új igazolása, Pavol Šafranko végezte el, aki tavaly még pont a Zólyombrézó csapatánál volt kölcsönjátékon. Az első 10 percben a dunaszerdahelyiek játéka érvényesült, két gyengébb helyzetet is sikerült kialakítani Štepanovský és Zsivkovics által.

 

 hirdetes_810x300  

A továbbiakban viszonylag óvatos játékot mutatott mind a két fél, egészen a 34. percig, amikor Davis nagy erejű lövése épp hogy csak kimaradt. Az első félidő így 0:0-ás döntetlennel zárult.

 

Második félidő: Magabiztos hazai játék

 

A második félidőben Peter Štepanovský helyét Vida Kristopher András vette át a pályán, majd pár perc múlva már be is gyűjtött egy sárga lapot. A hazaiak egyértelműen magabiztosabban és aktívabban játszottak a második félidőben.

 

Több gyenge próbálkozást is láthattunk a sárga-kékektől, ám a zólyombrézóiak sem tétlenkedtek. László Csaba a 70. percben élt a csere lehetőségével – Aluku helyett Sarr-t küldte fel a pályára.

 

A mérkőzés végéhez közeledve várt még a nézőkre néhány érdekesebb pillanat. A 86. percben a fehér mezes Kuzma célozta be Slávik kapuját, ám bomba lövése szerencsére csak a hálótartó vasat találta el.

 

fcdac.sk/reprofoto

 

Pár perccel később Vida Kristopher verekedte át magát a védőkön, de érdemi lövés nem született. A 90. percben még feljött a pályára Mészáros András, aki Pavol Šafrankot váltotta.

 

Végül két percnyi hosszabbítás után 0:0-ás döntetlennel köszönünk el a zólyombrézóiaktól. Jövő héten hazai pályán az Eperjes csapatát fogadják majd László Csabáék.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!