Március 12-én az alapszakasz legizgalmasabb párharcát játszotta az érsekújvári jégkorongcsapat Trencsénben. Annak ellenére, hogy a hosszabbításban végül a Dukla nyerte az összecsapást, a meccs végén a Pavol Demitra téli stadionban az érsekújváriak ünnepeltek.

 

Az érsekújvári csapat az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért megérdemelten harcolta ki a nyolcadik, rájátszást érő helyezést. A negyeddöntőben az első helyezett HC 05 Banská Bystrica együttesével csap össze a csapat. Az első mérkőzésre március 16-án, 18:00 órai kezdettel kerül sor Besztercebányán.

 

 

 hirdetes_300x300  

Az újvári gárda a gól nélküli első harmad után, a 38-ik percben Nick McParland góljával megszerezte a vezetést, ami akkor kétgólos előnynek felelt meg. A harmadik felvonásban háromszor játszott emberhátrányban Mikeš mester csapata, és ez sok erőt kivett a csapatból, ám az érsekújváriak végül kiharcolták a továbbjutást érő pontot. A hosszabbításban végül Marek Hecl találatával a trencséni csapat szerezte meg a plusz egy pontot.

 

 „Óvatosan kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem akart hibázni, így a helyzet is kevés volt. A második harmadban aktívabbak voltunk, amit kihasználtunk és megszereztük a vezetést. A harmadik játékrészben mindent egy lapra tett fel a hazai csapat, nyomást gyakoroltak, hibáztunk és gólt kaptunk. Örülök, hogy teljesítettük a feladatott és továbbjutottunk a rájátszásba”

 

– nyilatkozta a Štefan Mikeš, a HC Nové Zámky vezetőedzője.

 

Forrás és nyitókép: hcnovezamky.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!