Fa Nándor a magyar társadalomtól a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést kapta. A földkerülő vitorlázó elmondta, korábban lekötött programja miatt nem tud ott lenni az ünnepségen, de külön kérte, hogy később személyesen vehesse át a díjat.

„Én már nem fogok versenyezni”

A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést a magyar vitorlázósportot egyedülálló teljesítményével és eredményeivel nemzetközi rangra emelő legendás pályafutása, saját tervezésű és építésű versenyhajóival elért világraszóló sikerei elismeréseként kapta Fa Nándor hajótervező és -építő, óceáni szólóvitorlázó, a Fa Hajó Kft. tulajdonosa.

„Ijesztően gyorsan kopnak a negatív élmények, csak a szépek maradnak meg” – tekintett vissza a 63 éves Fa Nándor a 2016-2017-es Vendée Globe szóló földkerülő versenyre, amelyen 93 napos teljesítménnyel a nyolcadik lett saját tervezésű és építésű hajójával, a Spirit of Hungary-vel.

 

Hajójáról, a 60 lábas Spirit of Hungaryről elmondta, nyáron szétszereli, s kvázi újjáépíti. „Még nem tudom, mi lesz a sorsa, de én már nem fogok versenyezni vele, mert ehhez rengeteg plusz idő, pénz és energia kell” – tette hozzá. A hátralévő Vendée Globe-programok közül kiemelte, hogy május 13-án lesz a hivatalos eredményhirdetés, valamint már van egy meghívása a Elysée-palotába, ahol majd Francois Hollande francia köztársasági elnök fogadja a hajósokat.

Forrás: m4sport.hu

 hirdetes_810x300  

Nyitókép: mno.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!