A legendás verseny 2006-os győztese, Filippo Pozzato egy nappal a rajt előtt Peter Sagant minden idők legerősebb versenyzőjének nevezte. „Sagan az egyértelmű esélyes,“ mondta.

 

„Bár soha nem lehet tudni. Greg van Avermaet legyőzte őt az Omloop Het Nieuwsbladon. De számomra Sagan az egyértelmű favorit, szombaton már az elején eldöntheti a versenyt, ő minden idők legerősebb kerekese. Soha a kerékpársportban nem volt még egyszerre ennyi nagy név, ennyi jó teljesítményre képes versenyző ennyi országból. Minden a legmagasabb színvonalon van, edzések, technika, felkészülés, minden. Sagan mégis képes legyőzni úgy a sprintereket, mint a hegyi menőket is. És végre ő maga is rájött erre,“

 

mondta.

 

Pozzato tizenegy évvel ezelőtt győzött a „Primavere“-n, és bár már nem tartozik az esélyesek közé, a végeredményt illetően még mindig van beleszólása. Tavaly a legjobb olasz versenyzőként a nyolcadik helyen végzett.

 hirdetes_810x300  

 

A 300 kilométeres Miláno – San Remot holnap, március 18-án rendezik. Saganon kívül a testvére és csapattársa, a Bora-Hansgroheben kerekező Juraj Sagan is rajthoz áll.

 

Teraz.sk

 

nyitókép: sportinak.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!