Március 21-én este az idei jégkorongbajnokság egyik legizgalmasabb mérkőzésén az érsekújvári csapat hősies küzdelemben legyőzte a sokkal esélyesebb Besztercebányát. Ez volt a két csapat negyedik mérkőzése a rájátszásban, és a három besztercebányai sikert követően ez volt az első érsekújvári siker.

 

HC Nové Zámky – HC05 B.Bystrica 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

 

Gólok és gólpasszok: 4. Paulovič (Novotný, Hudec), 43. Paulovič (Hudec), 52. Saarinen – 22. Rosandič (Hickmott, Skalický), 59. Sersen (Higgs) Játékvezetők: D. Konc, Novák – Kacej, Výleta . Nézőszám: 1158. Kapura lövések: 29:53.

 

 hirdetes_400x285  

Az érsekújvári csapat aktívan kezdte a párharc negyedik meccsét, és rögtön a harmadik percben emberelőnyt harcolt ki, amelyet Matej Paulovič révén ki is használt. A sorozatban most fordult elő először, hogy vezetést szerzett az újvári gárda. A második harmad elején szintén emberelőnyből Rosandič révén egyenlítettek a vendégek.

 

A döntés az utolsó harmadra maradt, amelyben újra a hazai Matej Paulovič használta ki a két perces előnyt. A harmad közepén Maier, a hazaiak játékosa öt perces kiállításával nehéz helyzetbe hozta az újváriakat, nagy nyomás alá került a hazai kapu, de Lündström kapussal az élen hősiesen védekezetek, sőt meglepetésre Ossi Saarinenn szólója után újabb gólt szereztek.

 

A végjáték utolsó három és fél percében hat emberrel, kapus nélkül próbálta visszahozni a meccset Vladimír Országh legénysége. Sersen pontos lövése viszont csak a szépítésre volt elég a hajrában.

 

Edzői nyilatkozatok:

 

Štefan Mikeš, a HC Nové Zámky vezetőedzője: Hazai közönség előtt mindent megtettek a fiúk a győzelemért. Nem született könnyen ez a győzelem, de nagyon fontos volt, hogy 1-0-ra és 2-1-re is mi vezettünk, mert ha az ellenfelünk jut vezetéshez, akkor nehezen lehet őket megállítani. Szintén nagyon fontos volt, hogy az öt perces hátrányban is sikerült gólt szereznünk. A fiúk heroikus teljesítményt nyújtottak s végül megőrizték a vezetést. Nagyon örülök, mert sok a sérültünk, és a meccset gyakorlatilag három hátvéddel fejeztük be.”

 

Vladimír Országh, HC 05 Banská Bystrica vezetőedzője: „Harcias meccset láttunk sok kiállítással és sok egyéni párharccal, de ennek egy playoff meccsen így kell lennie, de ez egy kicsit kibillentett minket a tempóból. Az ellenfelünk két gólt lőtt emberelőnyből és egyet emberhátrányból. 2-1-es állásnál nem sikerült kihasználni az 5 percig emberelőnyt, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, hibáztunk is, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált, és két gólos előnyre tett szert, amit már nem tudtunk kiegyenlíteni.

 

Ebben az évben 50 éves évfordulóját ünnepli az érsekújvári jégkorongsport. A Szlovák Jégkorong Szövetség 1967 augusztusában jegyezte be a HC Nové Zámky együttesét. Az évforduló közeledtével az egyesület a besztercebányai mérkőzés előtt köszöntötte az alapító tagokat. A mérkőzés remek hangulata és eredménye méltó volt az ünnepléshez.

 

A rájátszás küzdelmei pénteken folytatódnak az ötödik mérkőzéssel.

 

HC Nové Zámky honlapja, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!