A védő Bruno Alves és Fernando Santos szövetségi kapitány is nehéz mérkőzésre számít a portugál labdarúgó-válogatott részéről a magyarok elleni szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

 

A szakvezető arra viszont felhívta a figyelmet, hogy más volt a franciaországi Európa-bajnokságon játszott csoportmeccs, mert „a magyarok ott nem voltak rászorulva a győzelemre”, így felszabadultan futballozhattak. Most viszont ez nem így lesz, mert mindkét válogatott csak győzelemmel tudja fenntartani kijutási reményeit – tette hozzá.

 

„A célunk, hogy mi kontrolláljuk a meccset, akkor el fogjuk érni a céljainkat. Előreláthatólag kontrákra játszik a magyar csapat, amiben nagyon veszélyes is, de szereti sokat birtokolni a labdát, illetve nagyon aktív a középpályás sora”

 

– mondta a 62 éves tréner, aki elárulta, megmutatta játékosainak, hogy miben teljesítettek gyengébben a 3-3-ra végződött lyoni találkozón.

 hirdetes_810x300  

 

Lisszabon, 2017. március 24.
Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország elleni világbajnoki selejtezõ mérkõzés elõtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatón a lisszaboni Fény Stadionban 2017. március 24-én. A mérkõzés március 25-én lesz.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Fernando Santos kifejtette, egyik válogatott sem változott sokat a kontinensviadalhoz képest. A portugál esetében mosolyogva hozzátette, hogy azóta Európa-bajnoknak hívják a csapatot, de ettől szerinte nincs nagyobb nyomás az együttesen, mert a riválisok korábban is tisztelték Portugáliát.

 

„Nemcsak az Eb-meccset elemeztük, hanem a magyarok azóta lejátszott négy vb-selejtezőjét is, különös figyelemmel a svájciak elleni találkozót, amelyen a magyarok nem érdemeltek vereséget, mert jobban játszottak. Éppen ezért szerényen kell pályára lépnünk. Fontos volt, hogy a játékosaim megértsék, becsülniük kell az ellenfelet”

 

– jelentette ki Fernando Santos, aki nem akart kiemelni senkit a magyarok közül, mert mint mondta, bár ismeri egyenként is őket, de egyes játékosoknál sokkal fontosabb, hogy csapatként jók.

 

„Az Eb-n háromszor is betaláltunk a magyaroknak”

 

Az Európa-bajnok szövetségi kapitánya szerint telt ház lesz a Benfica stadionjában, ami sokat segíthet csapatának. Nani hiányzásával kapcsolatban megjegyezte, ő nem problémákat keres, hanem megoldásokat, korábban is hiányzott már, s akkor is sikerült megoldani a helyzetet.

 

„Hiába számítunk nehéz meccsre egy erős rivális ellen, nyernünk kell, hogy céljainkat elérhessük. A jó védekezés lesz az alap, mert a csapatunk gólerős, az Eb-n háromszor is betaláltunk a magyaroknak”

 

– mondta Bruno Alves, a Cagliari védője.

 

Lisszabon, 2017. március 24.
Bruno Alves, a portugál labdarúgó válogatott játékosa a Magyarország elleni világbajnoki selejtezõ mérkõzés elõtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatón a lisszaboni Fény Stadionban 2017. március 24-én. A mérkõzés március 25-én lesz.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Az ellenfélről úgy vélekedett a 35 éves futballista, hogy hasonlóképpen fog játszani, mint az Eb-n, azaz jó védekezés jellemzi, amelyből gyors ellentámadásokkal próbál veszélyeztetni. Szerinte csapatként erős a magyar, amely nem lett erősebb az Eb óta, inkább ugyanazt a színvonalat képviseli.

 

„Valamennyien hozzá vagyunk szokva, hogy nehéz meccseket játszunk, így a nyomással nem lehet probléma. Intenzív találkozóra számítok, mert a magyaroknak is ugyanaz a céljuk, számukra is csak a győzelem jó”

 

– mondta Bruno Alves.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton 20.45-től a Benfica stadionjában találkozik Portugáliával, amelyet győzelem esetén megelőzne, így „féltávnál” a pótselejtezőt érő második helyen állhatna. Ugyanakkor vereség esetén ötpontos hátrányba kerülne aktuális riválisával szemben, azaz távolodna a 2018-as, oroszországi világbajnokságtól. A csoportot Svájc vezeti százszázalékos teljesítménnyel.

 

MTI

NYitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!