Húsvét ide vagy oda, légiósaink nem pihentek. E heti légióskörképünkben több gólt is megmutatunk olvasóinknak, melyeket a külföldön futballozó magyar játékosok jegyeznek. Beszámolunk arról, hogy ki és mivel bosszantotta fel Dárdai Pált, és megtudhatjátok azt is, miért került veszélybe Nagy Ádám júniusi válogatottbeli szereplése – mutatjuk a részleteket.

 

Fortuna Liga (Szlovákia)

 

A Fortuna Liga 25. fordulójának szombati játéknapján sikeres mérkőzésen lépett pályára Vida Kristopher a DAC színeiben. A Trencsén otthonában. Vida a 77. percig volt játékban.

 

  hirdetes_300x300   

Érdekesség, hogy a múlt heti DAC-Slovan rangadón kishíján megdőlt a dunaszerdahelyiek 24 éves nézőcsúcsa. 1993-ban 7245 néző volt kíváncsi a helyszínen a DAC-Slovan mérkőzésre, a mostani meccsre pedig 7139-en váltottak jegyet. ’93 óta mindössze kétszer volt több, mint hétezres nézőszám Dunaszerdahelyen: az egyik 2014-ben a Nagyszombat ellen (7009 néző), a másik pedig a mostani bajnokin.

 

Nem volt viszont ennyire szerencsés Priskin Tamás. Csapata a Slovan ugyanis  zsinórban második idegenbeli vereségét is elszenvedre, ezúttal a rózsahegyiektől kaptak ki vasárnap. Priskin végig a pályán volt, a meccs 2:1-es végeredményét a 91. percben állították be a hazaiak.

 

Priskinék hete így sem volt teljesen sikertelen, hiszen kedden sikerült legyőzniük a Szlovák Kupa elődöntőjének második felvonásán sikerült legyőzniük a Nagymihály csapatát, ezzel bejutottak a döntőbe. Priskin a mérkőzésen megszerezte 13. gólját (25 tétmeccsen). Gólja 24:45-nél:

 

 

S ha mindez nem lenne elég, a Fortuna Liga a révkomáromi játékost választotta az elmúlt hónap legjobb labdarúgójának.

 

Bundesliga (Németország)

 

[stw]

 

Szalai Ádám két góllal járult hozzá a Hoffenheim 5:3-as győzelméhez a Borussia Mönchenglabdach felett. A magyar játékos a 74. percig volt a pályán. Ezzel elkerülték egymást a felvidéki Bénes Lászlóval, aki a 85. percben kapott játéklehetőséget.

 

 

Gulácsi Péter és a Leipzig RB is 4:0-s győzelmet aratott a Freiburg ellen.

 

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC nem volt szerencsés, 1:0-ra kapott ki a Mainz otthonában. A mérkőzés után kisebb incidens is történt, ugyanis a Sky riportere megkérdezte Dárdaitól, hogy szerinte van-e egyáltalán keresnivalója a Herthának a kupaporondon.

 

[stw]

 

„Az ilyen kérdésekből nem kérek. Egy vereség után ez nem helyes. Ezzel nem tiszteled a csapatom teljesítményét, márpedig az összecsapás második félidejében küzdöttünk, mindent megtettünk, amit csak tudtunk. Nyugodj le, tegyél fel értelmes kérdéseket, és ne provokálj!”

 

válaszolta Dárdai a kérdésre.

 

Bundesliga 2 (Németország)

 

Stieber Zoltán végig a pályán volt a Kaiserslauternben, és ő adta csapata gólpasszát. A Kaisers 3:1-re kapott ki az Union Berlintől.

 

 

Megyeri Balázs egy gólt kapott a Greuther Fürth kapusaként, míg Pintér Ádámot nem nevezték. Nagy Dánielt és Simon Krisztiánt szintén nem nevezte a Würzburger Kickers ill. az 1860 München.

 

Bundesliga (Ausztria)

 

A Mattersburgban játszó Varga Barnabás a 79. percben lépett pályára az Austria Wien ellen, csapata ekkor már 3 gólos hátrányban volt, ami a mérkőzés végéig nem is változott.

 

Szántó Tamás végig a pályán volt a Rapid Wien színeiben. Csapata 3.0-ra verte meg a Rheindorf Altach-ot.

 

Serie A (Olaszország)

 

Az olasz elsőosztályban játszó Palermotól hétközben menesztették Luis diego López vezetőedzőt, aki január vége óta vezette Balogh Norbert és Sallai Roland csapatát. Az idényben ez a negyedik edzőváltás Palermóban. Az utód az uruguayi Diego Bortoluzzi lett, aki sajtóértesülések szerint alapemberként számol Sallai Rolanddal.

 

Eléggé negatív felhanggal írt ugyanakkor Baloghról az egyik olasz portál, aki a „Palermo egyik legnagyobb hibája”-ként jellemzi a magyar játékos leigazolását.

 

Szombaton Sallaiék a Bolognat fogadták. A mérkőzés 0:0-s döntetlennel ért véget.

 

A Bologna-ban játszó Nagy Ádám számára valószínűleg véget ért az idény, ugyanis csapata szerdai edzésén megsérült. Előreláthatólag másfél hónapra lesz szükség a felépüléséhez, a Serie A utolsó fordulójára május végén kerül sor, így aligha számíthatnak a magyar játékossal. Remélhetőleg a válogatott június 5-i, Oroszország elleni barátságos mérkőzésen már pályára léphet majd Nagy.

 

Serie B (Olaszország)

 

Adroján Krisztián és csapata a Novara 2:2-es döntetlent játszott a Veronával az olasz másodosztályú bajnokságban. A magyar játékos kezdőként 77 percet kapott.

 

Ligue 1 (Franciaország)

 

Lang Ádám nem kapott játéklehetőséget a Monaco elleni mérkőzésen, így végig a Dijon kispadjáról követte az eseményeket. A Dijon 2:1-re kapott ki.

 

Ligue 2 (Franciaország)

 

Bese Barnabás 25. tétmérkőzésén lépett pályára a Le Havre színeiben, sajnos azonban 2:0-ra veszítettek az Amienstől.

 

Eksztraklasza (Lengyelország)

 

Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára a Pogon Szczecin színeiben, a 83. percben született gólt elő is készítette. Gyurcsóék 2:1-re győzték le a Ruch Chorzów-ot.

 

Litauszki Róbertet nem nevezte a Cracovia a Jagiellonia elleni mérkőzésen, mely 0:0-ra végződött. A Cracovia II csapatában azonban pályára lépett vasárnap. Csapata 2:1-re győzte le a Wislanka Grabie-t, ebből a második gólt Litauszki jegyzi.

 

Horvátország

 

Futács Márkó a Hajduk Split házi gólkirálya pénteken már pályára léphetett a Cibalia ellen. A 60. percben 0:0-nál állt be csereként. Csapata ezután három gólt szerzett, és a magyar játékosnak is volt két komoly helyzete.

 

Dánia

 

Kalmár Zsolt góllal járult hozzá csapata győzelméhez. A Bröndby ezzel bejutott a Dán Kupa elődöntőjébe. Sokáig az ellenfél vezetett 2:1-re, de Hany Mukhatar a 89. percben egyenlített, majd a hosszabbítás 3. percében ismét betalált. Kalmár a 79. percben lépett pályára, és a hosszabbítás 7. percében törte meg végleg az ellenfelet találatával.

 

 

Belgium

 

Köteles Lászlótól úgy néz ki, megvonja a bizalmat a Waasland-Beveren. A magyar kapus utolsó két meccsén 7 gólt kapott. Egyes sajtóértesülések szerint a rájátszás utolsó 10 mérkőzésének felén Kötelesnek kellett volna védenie, ám gyenge teljesítménye miatt inkább a csapat másik kapusát, a 22 éves Gobletet részesítik majd előnyben.

 

Kötelest a Mechelen elleni mérkőzésen nem nevezték. Csapata 2:1-re kikapott.

 

Ukrajna

 

Kádár Tamás végigjátszotta a Zorja Luhanszk elleni mérkőzést, melyet a Dinamo Kijev 1:0-ra megnyert.

 

Ázsiai BL

 

Dzsudzsák Balázs és az al-Vanda 1:0-s vereséget szenvedett hétfőn az al-Hilal otthonában az Ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Dzsudzsákék a 43. percben hibáztak egy büntetőt. A magyar légiós az egész meccs alatt a pályán volt.

 

A válogatott csapatkapitánya szombaton már szerencsésebb volt, az al-Ahli elleni bajnoki mérkőzésen az 54. percben lépett a pályára, 1:0-s hátránynál. Dzsudzsák a 75. percben megszerezte az al-Vahda egyenlítő gólját, habár a győzelemhez ez is kevés volt, ugyanis még kaptak egy gólt.

 

 

Katar

 

Németh Krisztián nem lépett pályára az al-Karitijat elleni mérkőzésen. Az al-Garafa 2:0-ra kikapott, és az 5. helyen fejezte be a bajnokságot.

 

Kazahsztán

 

Elek Ákos és csapat a Kajrat Almati 2:2-es döntetlent játszott idegenben a Tobollal a bajnokság szerdai játéknapján. A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést. Elekék a félidőben még 2:0-ra vezettek, majd a hazaiak szépítettek, a 83. percben pedig egyenlítettek.

 

MLS (USA)

 

Sallói Dániel és csapata a Sporting Kansas City otthon nyert 3:1  a Colorado Rapids ellen. Sallói eddig kölcsönjátékos volt a másodosztályban, azonban úgy látszik, immáron igényt tartanak játékára az első osztályban. Élete első MLS-es bajnokiján a 83. percben lépett pályára. A 20 esztendős támadó nem tétlenkedett, kivette részét csapata 3. góljának előkészítéséből.

 

A Sporting Kansas City most hétvégén lépett ismét pályára, ezúttal azonban Sallói bár kerettag volt, nem kapott játéklehetőséget.

 

Nikolics Nemanja duplázott a New Englan Revolution ellen az MLS szombati játéknapján. Csapata a Chicago Fire 3:0-ra nyert. A harmadik gólt Bastian Schweinsteiger szerezte. A mérkőzés végén Nikolicsot választották a meccs legjobbjának.

 

Nikolics első gólja:

 

 

Nikolics második gólja:

 

 

Kína

 

Habár múlt héten Huszti Szabolcs gólt szerzett a Csangcsun Jataj színeiben, a Sanghaj Senhua ellen már nem volt ilyen szerencsére. Csapata 3:2-re kapott ki, Huszti végigjátszotta a mérkőzést.

 

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/kollázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!