A DAC útját járhatja be a Sepsi OKS. Sepsiszentgyörgy magyar focicsapata jelenleg a román másodosztály második helyén áll, ami feljutóhely az első osztályba. A székely csapatot már csak 8 forduló választja el a történelmi jelentőségű hőstett-től.

 

A dunaszerdahelyi DAC-hoz hasonló úton járnak a Sepsiszentgyörgyiek. A 75 százalékban magyarlakta erdélyi város futballcsapatát már csak alig pár lépés választja el attól, hogy a román első ligában folytassák a vitézkedést a következő idénytől.

 

Hét év után támadtak fel

 

 hirdetes_810x300  

A Sepsi OKS 2004-ben szűnt meg, majd két vállalkozó kedvű barátnak hála 2011-ben újra alakultak. Diószegi László, a klub tulajdonosa a Nemzeti Televíziónak adott interjúban elárulta, hogy egy betegségből való lábadozás alatt álmodta meg a csapat újjáélesztését.

 

 

Diószegi szerint 5 éve még álmodni sem mertek arról, mint amiben most vannak. Elsődleges céljuk az volt, hogy öt év alatt feljussanak a másodosztály 8-10. helyére. Ez sikerült is, sőt! Menet közben a csapat egyre jobb eredményeit látva emelték saját elvárásaikat a 4-6. helyre, ám a szurkolók legnagyobb örömére a csapat ezt is túlszárnyalta.

 

A Sepsi OKS jelenleg a 2. helyen áll a tabellán, ami a román bajnokság szabályzata alapján feljutóhely az első osztályba. Ettől az új, minden elképzelést felülmúló álomtól csupán 8 forduló választja el a piros-fehéreket.

 

A román élvonalban is jöhet a Székely himnusz és a Nélküled?

 

A Sepsi OKS-t a dunaszerdahelyi DAC-hoz hasonlítják, afféle kistestvérként tekintenek rájuk. Pár éve még a sárga-kékek is hasonló úton jártak, Dunaszerdahely azóta a külhoni magyar foci fővárosává vált. A csapat székely kapitányának irányítása alatt a sárga-kékek hazai pályán egyelőre veretlenek a Fortuna Ligában.

 

 

A székely klub kapusa külön kiemelte szurkolóikat, akik hűségesen kísérik a csapatot a mérkőzésrekre, pedig ők is kapnak hideget-meleget a magyar szurkolásukért.

 

A klub tulajdonosa úgy látja, hogy egy-két éven belül Sespiszentgyörgyön is kitörhet a dunaszerdahelyihez hasonló futball-láz.

 

 

Nem örülnek nekünk, de nem baj

 

Több párhuzam is vonható a két csapat között, hiszen mindkét város magyarnak számít, egyfajta szimbólumának a külhoni magyarságnak. Továbbá ugyanolyan nehézségekkel kénytelenek szembenézni, hiszen Felvidéken és Erdélyben sem tűrik az ellenfél szurkolói a magyar nyelvű szurkolást.

 

„Nem örülnek nekünk, máshogy néznek ránk. De nem baj, mi már megszoktuk. Nézzenek, ahogy akarnak, nekünk az a lényeg, hogy elérjük a célunkat.”

 

mondta Diószegi László.

 

Körkép.sk

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!