Légióskörkép rovatunkban ismét megnéztük, hogy sikerült a magyar légiósok elmúlt hete. 


E heti összefoglalónkban megmutatjuk többek között Dzsudzsák Balázs gólját, amely az Elnök-kupa döntőjébe juttatta csapatát, Futács Márkó szinte utolsó perces találatát a Hajduk Splitben, Nagy Dominik első tétmeccsen szerzett gólját a lengyel Ekstraklasában, mint ahogy Nikolics Nemanja majdnem gólját is.

 

Fortuna Liga (Szlovákia)

 

 hirdetes_400x285  

Ahogy arról portálunk beszámolt, a dunaszerdahelyi DAC szombaton saját otthonában vendégként lépett pályára a Nagymihály ellen. Le is győzte őket 2:1-re. Hosszabb kihagyás után Kocsis Gergő kezdőként lépett pályára és végigjátszotta a mérkőzést, míg Vida Kristopher a 71. percig erősítette a sárga-kékeket.

 

A mérkőzésről készült bővebb összefoglalónk itt olvasható.

 

A szlovák ligában a hétvége slágermeccsének kiáltották ki a Slovan-Zsolna rangadót, mivel a bajnokság 2. és 1. helyezettje találkozott. A Zsolna győzelmével biztosította első helyét, mivel jelenleg 13 ponttal előzi meg a Slovant, miközben a pozsonyiaknak már csak 4 forduló van hátra.

 

Priskin Tamás kezdőként végigjátszotta a mérkőzést. A Zsolna a 83. percben szerezte meg a mérkőzést eldöntő gólt.

 

Bundesliga (Németország)

 

Szalai Ádám, az élvonalbeli Hoffenheim csatára múlt héten duplázott a Mönchenglabdach ellen, ezzel 39-re növelte német élvonalbeli góljainak számát. Előtte csak Huszti Szabolcs volt hasonlóan eredményes, így ha Szalai ismét gólt lő, azzal ő lesz a legtöbb gólt szerző magyar játékos a Bundesligában.

Szalaiék a bajnokság pénteki játéknapján 1:1-es döntetlent játszottak a Köln otthonában.

 

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC 1:0-ra legyőzte a Wolfsburgot a Bundesliga 30. fordulójában.

 

Gulácsi Péter egy gólt kapott az Schalke-RB Leipzig mérkőzésen vasárnap, így 1:1-es döntetlent játszottak idegenben. Gulácsi végigvédte a találkozót.

 

[stw]

 

Bundesliga 2 (Németország)

 

Megyeri Balázs és Pintér Ádám is végig pályán voltak a Greuther Fürth hazai mérkőzésén, melyen egy öngólnak köszönhetően 1:0-ra legyőzték a Dynamo Dresdent. Megyeri már 453 perc óta nem kapott gólt a klub otthonában.

 

 

A Stieber Zoltán nélkül pályára lépő Kaiserslautern ugyancsak öngóllal nyert Simon Krisztián  csapata, az 1860 München ellen.

 

Bundesliga (Ausztria)

 

Szabics Imre bekerül a Sturm Graz legendái közé. A 36 éves játékos 1999 és 2003, valamint 2010 és 2013 között szerepelt az osztrák csapatban. 2011-ben bajnokságot is nyertek, és részt vett a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is. A klub döntését azzal indokolta, hogy a magyar játékos pályafutása során munkájával öregbítette a 108 éves csapat hírnevét. Szabics május 10-én kerül be hivatalosan a halhatatlanok közé.

 

Varga Barnabás csapata, a Mattersburg 2:0-ra győzte a Sturm Grazot szombaton. Vargát nem nevezték a keretbe.

 

Serie A (Olaszország)

 

A Nagy Ádámot sérülés miatt nélkülözni kényszerülő Bologna ismét kikapott, ezúttal az Atalanta-tól. A bolognaiak már az első 15 perc alatt kétgólos hátrányba kerültek, amit ugyan még ki tudtak egyenlíteni, ám Mattia Caldara-nak köszönhetően eldőlt a három pont sorsa.

 

Sallai Roland és a Palermo 6:2-re kapott ki a Lazio otthonában vasárnap. Sallait a 25. percben lecserélték, hogy helyette egy védő lépjen a pályára, mivel a 26. percben már 5:0-s hátrányban volt a Palermo. Balogh Norbert végig a kispadról követte a mérkőzést.

 

Horvátország

 

Futács Márkó  kezdőként lépett pályára a Hajduk Split színeiben a szombati Dinamo Zagreb elleni mérkőzésen. A magyar támadó a 90. percben talált be az ellenfél kapujába, csapata így 2:0-ra nyert idegenben.

 

 

Lengyelország

 

Nagy Dominik szombaton tétmeccsen megszerezte első gólját. A Legia Warszawa így 2:1-re győzte le a Cracovia-t. Nagy kezdőként lépett pályára, és a 86. percig ott is volt. Litauszki Róbert, a Cracovia játékosa végig a kispadon ült.

 

 

Gyurcsó Ádám, a Pogon Szczecin magyar légiósa a hét elején 8 gólpassznál tartott a lengyel Ekstraklasa-ban, amivel a harmadik legsikeresebb játékos ebben a kategóriában. A szombati játéknapon a 94. percig volt a pályán a Lechia Gdansk elleni mérkőzésen, melyet csapata 3:1-re nyert meg. Gyurcsó kivette a részét a harmadik találat előkészítéséből

 

Dánia

 

Kalmár Zsolt a 73. percben lépett pályára a Bröndby – Köbenhavn 0:1-re végződő mérkőzésen.

 

Románia

 

Bőle Lukács kezdőként lépett pályára a CSM Iasi-ban, és 61 percnyi játékidőt kapott. Csapata 0:0-s döntetlent játszott a Voluntari otthonában.

 

Ukrajna

 

Kádár Tamás szerencsétlenül sérült meg a Dinamo Kijev pénteki mérkőzésén, melyet csapata 1:0-ra elveszített. Kádár a 83. percig volt pályán, ám többször is ápolni kellett az orrát. Az ellenfél találata előtt Kádár megcsúszott, amiből kialakult a helyzet, majd Ferreyra a magyar játékos mellől bólintotta be a labdát a kapuba.

 

 

Egyesült Arab Emírségek

 

Dzsudzsák Balázs 11-esével bejutott az al-Vahda az Elnök-kupa döntőjébe. Dzsudzsák a 93. percben értékesítette a büntetőt.

 

 

Dzsudzsák a meccs után azt nyilatkozta, hogy 8 hónappal a csapathoz érkezése után örömmel tölti el, hogy már részesévé vált a klub történelmének.

 

„Nagyon, nagyon büszke vagyok rá, hogy itt lehetek, és nagyon büszke vagyok a csapatra is.”

 

Izrael

 

Korhut Mihály és csapata a Hapoel Beer-Seva 2:0-ra győzött a Beitar Jeruzsálem ellen az izraeli bajnokság hétfői játéknapján. Korhut végigjátszotta a mérkőzést.

 

Kazahsztán

 

Elek Ákos végigjátszotta a Jertisz Pavlodar-Kajrat Almati 3:3-as döntetlennel végződő találkozót. Elekék emberhátrányból hozták fel a meccset döntetlenre.

 

MLS (USA)

 

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar játékosa kezdőként lépett a pályára az MLS legutóbbi játéknapján, és már a 2. percben betalált az ellenfél kapujába, viszont találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. Nikolicsot a 70. percben lecseréltél, csapata pedig végül 3:1-re kapott ki a Toronto-tól.

 

 

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas vasárnap 1:0-ra kapott ki az FC Dallas otthonában. A magyar játékos a 81. percben lépett pályára, és bár több lövési kísérlete is volt, nem talált be a kapuba.

 

Hongkongi Premier League

 

Vadócz Krisztián és a Kitchee SC hazai pályán aratott 2:0-s győzelmet a Pegasus ellen a hongkongi élvonalbeli bajnokság hétfői játéknapján. Vadócz végig a pályán volt. A szombati játéknapon Vadócz szintén kezdőként lépett a pályára. Úgy látszik a Kitchee megállíthatatlan, hiszen sorozatban 8. tétmeccsüket nyerték meg.

 

Kína

A térdsérüléséből gyógyuló Guzmics Richárd bár már részt vesz az edzéseken, még nem tagja a Jenpien keretének. Csapata szombaton 3:1-re kapott ki a Tiencsin Teda-tól.

 

A Csangcsun Jataj Huszti Szabolcs gólpasszával nyerte meg 1:0-ra a Honan Csienje-vel való találkozót. Huszti végigjátszotta a mérkőzést.

 

 

Dél-Korea

 

Feczesin Róbert együttese, a Csonnam Dragons 5:0-ra ütötte ki az Ulszant. A magyar játékos a kispadról követte a mérkőzést.

 

 

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: körkép.sk/kollázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!