Április végén a csilizradványi Kóczán Mór alapiskola adott otthont a Dunaszerdahelyi Járási Nagykidobó-versenynek. A versenybe bekapcsolódó 10 csapatból négy juthatott tovább a döntőbe.

 

Április 26-án Csilizradványon gyűltek össze annak a 10 alapiskolának a csapatai, akik részt vettek a Dunaszerdahelyi Járási Nagykidobó-versenyben. A csapatok 2 csoportban kezdték meg a selejtezőket, ahonnan a 2-2 legjobb csapat jutott tovább a döntőbe.

 

A döntőben a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola, a dunaszerdahelyi Jilemnicky utcai Alapiskola és a házigazda csilizradványiak csapatai mérettettek meg.

 

 hirdetes_810x300  

Mérkőzések:

Csilizradvány – Diósförgepatony 14:3

Jilemnicky – Nagymegyer 14:16

Csilizradvány – Nagymegyer 14:11

Jilemnicky – Diósförgepatony 14: 6

Csilizradvány – Jilemnicky 13:13

Nagymegyer – Diósförgepatony 14:6

 

Végül a csilizradványiak nyerték a járási bajnokságot, így ők képviselhetik a Dunaszerdahelyi járást a kerületi fordulón, melyre május 25-én kerül sor Szenicén.

[stw]

fotó: Kóczán Mór Alapiskola, Csilizradvány

 

Tóth Csaba, a csilizradványiak felkészítő tanára bizakodó. Portálunk kérdésére elmondta, hogy az utolsó 8 évben csupán egyszer nem jutottak el a kerületi fordulóra, ugyanakkor eddig ahány alkalommal kerületi döntőt játszottak, annyiszor azt meg is nyerték.

 

„Ezekben az esetekben Nagyszombat megyét egyetlen magyar alapiskola képviselte az országos döntőn. Ráadásul 2014-ben mi lettünk az országos bajnokok.”

 

Kérdésünkre Tóth Csaba elárulta, hogy iskolájukban sok évtizedes múltra tekint vissza a nagykidobó, még Horváth Ferenc nyugalmazott testnevelés tanár teremtett hagyományt a nem mindennapi sportágból.

 

„A csapat tagjai 5., 6. és 7. évfolyamos diáklányok, 2004 és fiatalabb születésűek. Az iskolai nagykidobó-kört 14-en látogatják, viszont a versenyre csak 12 embert nevezhetünk be.”

 

Fotó: Kóczán Mór Alapiskola, Csilizradvány

 

Ettől függetlenül már az alsótagozaton megkezdődik a gyerekek felkészítése.

 

„Már 2 éve versenyszerűen játszanak a 3. és 4. évfolyamos diákok is. Az elsősöknek és másodikosoknak pedig járási szintig van lehetőségük megmérettetni magukat.”

 

Az alsótagozatosok is hasonlóan eredményesek, mint idősebb társaik. Két éve, az első igazi megmérettetésük során már országos 2. helyezést értek el, míg idén a kerületi második helyezésig jutottak. Persze a jó eredményekhez hozzátartozik a pedagógusok igyekezete és munkája is, hiszen nem csak a tornaórákon, hanem azon kívül is foglalkoznak kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

 

A győztes csilizradványi csapat tagjai:

 

Álló Barbara, Bartalos Rebeka Panna, Beke Anna Lili, Bognár Emília, Keszegh Lea Stefánia, Kosár Anna, Marek Hajnalka, Orosz Vivien, Peöcz Bernadett, Révész Evelin, Szabó Veronika, Zsidó Vivien. Betegség, illetve sérülés miatt nem nevezhették Szalacsi Rebekát és Csölle Cintiát. 

 

 

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: KMAI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!