Május 7-én, vasárnap ismét pályára lép a DAC, ezúttal Aranyosmaróton, a ViOn otthonában. A mérkőzés 17:30-kor kezdődik, a kérdés az, hogy László Csaba védencei játékban maradnak-e az Európa Ligáért.

 

A legutóbbi négy forduló négy győzelmet hozott a sárga-kékeknek. A Slovan után a Trencsént, Nagymihályt és végül a Szenicet is sikerült legyőzni.

 

Mivel a Slovan időközben megnyerte a Slovnaft Kupát, így a Fortuna Liga 4. helyezettje is Európa Ligás szereplésre számíthat. A DAC jelenleg 6 pontra van a negyedik helytől úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. Fontos tényező az is, hogy a tabellán előttük tanyázó csapatokkal (Zólyombrézó, Rózsahegy) még találkoznak a sárga-kékek az idény végéig.

 

 hirdetes_810x300  

Sikerül megtörni a negatív idegenbeli sorozatot?

 

A DAC eddigi élvonalbeli történetében még nem sikerült győznie a ViOn otthonában. Aranyosmaróti mérlegük 0-5-6. Ha csak a tavaszi fordulókat nézzük, a DAC rendkívül jól áll, míg a ViOn az utolsó előtti helyen foglal helyet.

 

Az fcdac.sk adatai alapján, táblázat: Körkép.sk

 

László Csaba a szurkolók segítségére is számít a mai mérkőzésen

 

A DAC vezetőedzőjét a klub sajtóirodája kérdezte szombaton:

 

„Azon gondolkodom, hogy milyen sorozattal a hátunk mögött utazunk Aranyosmarótra. Mindig csakis előre tekintünk, a következő mérkőzésre összpontosítunk. Egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, de a többi hátralevő meccs is óriási jelentőségű. Nálam amúgy sincs különbség az egyes találkozók között. Ezúttal idegenben lépünk pályára, ami mindig kicsit más, mintha otthon játszanánk. Azonban biztos vagyok benne, hogy a kiváló szurkolóink ezúttal is elkísérnek minket, és nagyon remélem, hogy közös erővel sikerül három pontot zsákmányolnunk,”

 

László Csaba arról is beszámolt, hogy

 

„Ľubomír Šatka mandulagyulladás miatt egész héten antibiotikumokat szedett, így kérdéses, hogy vállalhatja-e holnap a játékot. Szerencsére a többi játékos egészséges. Nagyon örülök annak, hogy Mervó Bence hosszú idő után ismét teljes erőbedobással edz, és ha így folytatja, akkor valószínű, hogy bekerül a keretbe, és a kispadra is leülhet. Már Kwin is egyre többször edzhet együtt a társakkal, így ebből a szempontból csak pozitívan értékelhetem a csapat állapotát,”

 

Az aranyosmarótiak csapatából Gešnábel fog hiányozni eltiltás miatt. A NIKE online fogadóiroda egyébként a dunaszerdahelyiek győzelmére számít.

 

Zsivkovics: 4 meccsen 12 pontot akarunk szerezni

 

„Minden találkozót meg akarunk nyerni, ilyen céllal lépünk pályára hétről-hétre, minden egyes alkalommal. Nem volt ez másképp a Slovan és a Trencsén elleni rangadók előtt sem, és ugyanez járt a fejünkben a többi mérkőzésen is. Még négy összecsapás van hátra a szezonból, ezeken tizenkét pontot akarunk szerezni. Meglátjuk, hogy sikerül.”

 

Nyilatkozta a DAC 22 éves szerb védője ugyancsak az fcdac.sk-nak.

 

„Láttam a statisztikát, mely szerint a DAC még sohasem győzött ott. Én is pályára léptem már Aranyosmaróton, tavaly tavasszal egygólos vereség részese voltam. Emlékszem arra, hogy egy nagyon nehéz találkozó volt. Úgy vélem, most sem vár ránk könnyebb feladat. Viszont tudjuk, mit akarunk játszani, és mindent megteszünk a siker érdekében. Az utóbbi idők jó eredményeinek is köszönhetően kiváló hangulat uralkodik a csapaton belül, amelyet szívesen meg is tartanánk. Bízunk magunkban.”

 

Autós utazás Aranyosmarótra

 

A csapat szurkolói sem tétlenkednek. A hazai meccseken kívül az idegenbeli találkozókra is igyekeznek minél nagyobb számban elkísérni a játékosokat. A mai, aranyosmaróti mérkőzésre az YBS DAC fanklub autós utazást szervez. Bővebb információk itt.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétközben elindult az online-jegyvásárlás lehetősége is az idény utolsó hazai mérkőzésére, melyre május 14-én kerül sor Dunaszerdahelyen a DAC Arénában.

 

A tabella állása május 7-én, a ViOn-DAC mérkőzés előtt, táblázat: Körkép.sk

 

Nagy érdeklődés övezi a Zólyombrézó elleni mérkőzést, a C2-es és C3-as szektor már most megtelt. Az online-jegyvásárlás ide kattintva érhető el.

 

Utolsó fázisához érkezett az új főtribün betonszerkezetének építése

 

Miközben a játékosok az Európa Ligás szereplésért küzdenek, utolsó fázisához érkezett az új főtribün betonszerkezetének építése. Íme, az elmúlt hónapok eseményei pár másodpercben.

 

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!