Amennyiben ma Olaszország a rendes játékidőben legyőzi a dánokat, a szlovákok pedig a Svédország elleni záró meccsen pont nélkül maradnak, Zdeno Cíger védencei az A-csoport hetedik helyén végeznek.

 

A vasárnapi dán-svéd (2:4) meccs végeredménye nem örvendeztette meg a szlovák hoki szurkolókat, akik kedvencei az USA-tól elszenvedett 1:6-is kiütéses vereség után könnyen lehet, hogy kiesnek a legmagasabb osztályból.  Amennyiben Olaszország hétfőn a rendes játékidőben legyőzi Dániát, mely egy nappal kevesebbet pihent, a szlovákok pedig keddi záró mérkőzésükön kikapnak a svédektől Zdeno Cíger védencei a hetedik helyen végeznek az idei vb-n. Amennyiben rosszabb eredménnyel zárnak mint Fehéroroszország, kiesnek a B-csoportba.
A kieső válogatott kilétéről az utolsó három helyezett mini táblázata dönt, akiknek előzetes számítások szerint négy-négy pontjuk lesz. Az egymás elleni meccsek alapján ez a sorrend alakulna ki:  6. Olaszország, 7. Szlovákia, 8. Dánia. A dánok viszont nem eshetnek ki, mivel ők rendezik a 2018-as vb-t. Így a hetedig helyen végzett válogatott búcsúzik az elitligától.

 

Kép és forrás: teraz.sk

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!