Légióskörkép rovatunkban most is összegyűjtöttük a külföldön futballozó magyar játékosok eredményeit. Összeállításunkban megmutatjuk az elmúlt héten szerzett magyar vonatkozású gólokat és beszámolunk a légiósokkal kapcsolatos egyéb információkról.

 

Fortuna Liga (Szlovákia)

 

Priskin Tamás és a Slovan 3:1-re győzte le pénteken a Sároseperjes csapatát. A magyar légiós a 87. percig volt pályán, a második találatnál ő adta a gólpasszt.

 

 hirdetes_400x285  

Vasárnap a DAC fogadta otthonában a Zólyombrézó együttesét. Vida Kristopher kezdőként pályára lépett, és az 59. percben megszerezte csapata 2. gólját. Mervó Bence csereként, a 71. percben állt be, és a találkozó hajrájában két hatalmas helyzetet hagyott ki. Bővebben összefoglalónkban.

 

Bundesliga (Németország)

 

Parádézott szombaton Szalai Ádám a Werder Bremen-Hoffenheim találkozón. A magyar légiós már a 8. percben betalált, aztán adott egy gólpasszt is. A találkozót a Hoffeinheim nyerte 5:3-ra.

 

 

Szalai ezzel megszerezte 40. bundesligás gólját, amivel minden idők legeredményesebb magyar légiósa a német élvonalban. Szalai a 69. percig maradt a pályán. Az eredmény 5:0-ról változott 5:3-ra a végére. Mivel a Hoffenheim a Dortmunddal azonos pontszámmal áll a tabellán, könnyen előfordulhat, hogy a gólkülönbség dönt majd a csoportkörös helyről a BL-ben.

 

Szombaton találkozott a bajnokság első két helyezettje is, az RB Leipzig és a Bayern München. Bár a Bayern biztosan első, a Leipzignél még van esély a másodiknál rosszabb helyezésre is. Gulácsi Péter végig a kapuban volt a mérkőzés során. A 84. percben még 4:2-re vezettek Gulácsiék, viszont ezután a Bayern sokkolta a hazai nézőket: először egyenlítettek, majd a 95. percben Robben révén megszerezték a győztes találatot is.

 

 

Idegenben győzött 2:0-ra Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. Dárdaiék az utolsó fordulóban a Leverkursent fogadják majd. Amennyiben a Hertha győz és a Bayern nem kap ki a Freiburgtól, akkor a berliniek a csoportkörben kezdhetik az Európa-liga-szereplést. A Herthának a döntetlen is elég lehet, ha a Bayern győz.

 

Bundesliga 2 (Németország)

 

Simon Krisztián, az 1860 München magyar játékosa másfél évnyi kihagyás után tért vissza a pályára, Utoljára 2015. november 1-jén játszott, azóta viszont folyamatosan sérülések hátráltatták. Most a klub U21-es csapatában kapott fél órányi játéklehetőséget.

 

Bundesliga (Ausztria)

 

1:0-ra kapott ki a Rapid Wien a Salzburg otthonában. Szántó Tamás végig a pályán volt.

 

Ligue 2 (Franciaország)

 

Bese Barnabás és csapata, a Le Havre 4:0-ra győzött a Tours otthonában a pénteki játéknapon. Bese végig a pályán volt.

 

Eksztraklasza (Lengyelország)

 

Nagy Dominik a múlt héten ünnepelte 22. születésnapját. A lengyel sajtó szerint az elmúlt hetekben nagyszerű formában van a magyar játékos, aki csapata, a Legia Warszawa utolsó három bajnokiján kezdő volt. Nagy a bizalmat jó játékkal és két góllal hálálta meg.

 

Vasárnap ismét kezdőként lépett pályára és az 52. percben meg is szerezte csapata 3. gólját, emellett pedig kiváló játékkal örvendeztette meg a szurkolókat. Legia Warszawa-Nieciecza 6:0. Nagy a 60. percig volt pályán.

 

Szintén vasárnap lépett pályára Gyurcsó Ádám a Lech Poznan-Pogon Szczecin találkozón, meg az ellenfél 2:0-ás győzelmével végződött. Gyurcsó végigjátszotta a mérkőzést.

 

Szombaton 1:1-es döntetlent játszott a Plock és a CracoviaLitauszki Róbert nem volt nevezve a Cracovia keretébe.

 

Jupiler League (Belgium)

 

Waasland-Beveren 3:2-re győzött az Európa-ligáért való rájátszás 8. fordulójában. Köteles László betegség miatt nem volt a keret tagja.

 

Superliga (Dánia)

 

Kalmár Zsolt 81 percnyi játéklehetőséget kapott a Köbenhavn-Bröndby találkozón, amelyen csapata 1:0-ra kikapott.

 

Horvátország

 

Futács Márkót, a Hajduk Split magyar csatárát méltatta hétközben az egyik horvát napilap, mely szerint Futács minden centet megér a Hajduknak. Futács havi 18 ezer eurót keres a horvát klubnál, ami a kezdetekkor komoly felháborodás forrása volt, ám azóta 22 bajnokin 12 gólt szerzett csapatának, ami úgy látszik ellensúlyozza a kezdeti ellenérzéseket.

 

forrás: nemzetisport.hu

 

„Futács az a futballista, aki folyamatos nyomás alatt tartja az ellenfél kapuját, meg tudja tartani a labdát, és kiszolgálja a felfutó csapattársakat”

 

olvasható a cikkben.

 

A fentiek fényében kissé kiábrándítóan hat, hogy szombaton 2:0-ra kikapott a Hajduk a Rijeka otthonában. Futács Márkó végigjátszotta a mérkőzést.

 

Liga 1 (Románia)

 

Az alsóházi rájátszás 10. fordulójában 1:1-es döntetlent játszott a Poli Timisoara és a CSM IasiBőle Lukács 76 percet töltött a pályán, és ő szerezte csapata gólját. A magyar légiós ezzel megszerezte 8. bajnoki gólját a szezonban.

 

https://youtu.be/L7BMemFfw9Y

 

Pari-Match League (Ukrajna)

 

Kádár Tamás és csapata, a Dinamo Kijev 2:1-re kikapott az Olimpik Donecktől a felsőházi rájátszás 7. fordulójában. Kádár végig a pályán volt, a 80. percben pedig begyűjtött egy sárga lapot.

 

Süper Lig (Törökország)

 

1:1-es döntetlent játszott az Adanaspor és a Trabzonspor. Koman Vladimír kezdő volt, a 66. percben cserélték le.

 

Ázsiai BL

 

Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda 4:2-re kapott ki a Perszepolisztól az ázsiai BL (AFC Champions League) csoportkörének 6. fordulójában, így kiestek a sorozatból. A magyar válogatott támadó végig a pályán volt a mérkőzés során, és egy gólpasszal is hozzájárult az eredményhez, de ez sem volt elég a győzelemhez.

 

UEA League (Arab Emírségek)

 

Szombaton az al-Vahda az al-Sabab otthonába látogatott. Dzsudzsák Balázs a kispadról követte a mérkőzést, nem állt be, ám a 90. percben mégis sárga lapot kapott. Csapata 1:1-es döntetlent játszott.

 

Kazahsztán

 

A bolgár rekordbajnok CSZKA Szófia komolyan foglalkozik Elek Ákossal. A bolgár csapat szeretné megerősíteni középpályáját a nyáron, és erre tökéletes opció lenne Elek is. A magyar válogatott játékos jelenleg a Kajrat Almati játékosa, akik hétközben a Kazah Kupa negyeddöntőjében szerepeltek. A mérkőzésre Eleket nem nevezték. Lapértesülések szerint a 28 éves futballista értékét 800 ezer euróra becslik.

 

Hongkong

 

A 40-szeres magyar válogatott Vadócz Krisztián bajnok lett Hongkonban a Kitchee SC-vel, az azonban egyelőre kérdéses, hogy hol folytatja tovább, mivel szerződése csak a szezon végéig szól. Elmondása szerint már folynak a tárgyalások jelenlegi csapatával is, de más országokból is érkeztek megkeresések felé. A 31 éves középpályás utoljára 2011 októberében játszott a válogatottban, azóta nem kapott meg meghívást. Vadócz úgy gondolja:

 

„A szövetségi kapitánynak képben kell lennie, bárhol játszik az illető, míg az én feladatom, hogy jól teljesítsek, mást nem tudok csinálni.”

 

Kína

 

Habár Guzmics Richárd visszatért sérülése után, csapata, a Jenpien 2:1-re kikapott a Kuoantól. Guzmics végigjátszotta a mérkőzést, és már a 6. percben begyűjtött egy sárga lapot.

 

MLS (USA)

 

Nikolics Nemanja duplázott vasárnap a Chicago Fire – Seattle Sounders találkozón, és ha ez nem lett volna elég, még egy gólpasszt is adott. Csapata így 4:1-re győzött hazai pályán. Nikolics ezzen 10 meccsen 8 gólnál jár az MLS-ben.

 

 

Nikolics a 25. percben a saját maga által kiharcolt 11-est váltotta gólra. A 73. percben az ő passzát váltotta Solignac gólra, majd a magyar válogatott játékos egy újabb találattal tette fel az i-re a pontot.

 

Sporting Kansas City 2:2-es döntetlent játszott az Orlando Cityvel. Sallói Dániel ezúttal nem kapott játéklehetőséget.

 

 

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: körkép.sk/kollázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!