Légióskörkép rovatunkban most is összegyűjtöttük a külföldön futballozó magyar játékosok eredményeit. Összeállításunkban megmutatjuk az elmúlt héten szerzett magyar vonatkozású gólokat és beszámolunk a légiósokkal kapcsolatos egyéb információkról. Ezen felül mutatjuk Bernd Storck légióskeretét a közelgő Oroszország és Andorra elleni mérkőzések kapcsán hoztak nyilvánosságra.

 

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétközben nyilvánosságra hozta a válogatott légióskeretét, akikkel számol az Oroszország elleni felkészülési mérkőzésen, valamint az Andorra elleni vb-selejtezőn.

 

Storck számol a DAC-ban egyelőre kevesebb játéklehetőséget kapó Kocsis Gergővel, valamint Priskin Tamással, a Slovan támadójával. Viszont kimarad Nikolics Nemanja, aki az utóbbi időben rendkívül gólerős. A kimaradás oka, hogy csapata, a Chicago Fire menetrendjével ütközik a válogatott szereplése.

 

 hirdetes_400x285  

A MAGYAR VÁLOGATOTT LÉGIÓSKERETE

 

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Lang Ádám (Dijon), Kocsis Gergő (DAC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Középpályások: Nagy Ádám (Bologna), Elek Ákos (Kajrat Almati), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Palermo), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kalmár Zsolt (Bröndby), Stieber Zoltán (Kaiserslautern)
Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

 

A magyar válogatott június 5-én játszik felkészülési mérkőzést Oroszországgal Budapesten a Groupama Arénában, majd június 9-én vb-selejtezőt Andorra ellen.

 

Fortuna Liga (Szlovákia)

 

Pénteken a DAC a Sároseperjes ideiglenes poprádi otthonába látogatott el, ahonnan végül 1 ponttal jöttek haza László Csaba védencei. Vida Kristopher végigjátszotta az első félidőt, helyére pedig Mervó Bence érkezett. Kocsis Gergő végig a kispadon ült. Bővebben>>

 

Priskin Tamás végigjátszotta a Trencsén-Slovan találkozót, mely a Slovan 3:2-es vereségével ért véget. A hétközben több média is felkapta a hírt, miszerint Priskin Magyarországon folytathatja pályafutását, ugyanis érdeklődik utána a Puskás Akadémia és a Fradi is.

 

Bundesliga (Ausztria)

 

Szántó Tamás góljával győzött a Rapid Wien a Sturm Graz ellen. Rossz hír azonban, hogy a jelek szerint Szántó térdszalagja megsérült, így már az 54. percben lecserélték.

 

 

Bundesliga (Németország)

 

Bundesliga: Szalaiék BL, Dárdaiék EL-selejtezős helyen végeztek

 

Bundesliga 2 (Németország)

 

4:1-es vereséget szenvedett a Würzburger Kickers a Stuttgarttól. Nagy Dániel az 54. percben, 1:0-ás hátránynál állt be a pályára a bajnokságból kieső Kickershez.

 

Stieber Zoltán a kispadon volt a Kaiserslautern-Nürnberg mérkőzésen, mely a hazaiak 1:0-s győzelmével ért véget. Megyeri Balázs nem kapott játéklehetőséget a Greuther Fürth-Union Berlin találkozón, melyen a vendégek nyertek 2:1-re. Pintér Ádámot nem nevezte az Union Berlin, ahogy Simon Krisztiánt sem az 1860 München.

 

Ekstraklasa (Lengyelország)

 

Nagy Dominik bombaformában van, csapata, a Legia Warszawa pedig ennek apropóján hétközben megszólította a magyar szurkolókat is.

 

forrás: nemzetisport.hu

 

Hogy mennyire volt benne a magyar szurkolók bíztatása, nem tudhatjuk, de tény, hogy Nagy Dominikék átvették a vezetést a lengyel bajnokságban, miután 2:0-ra legyőzték a Lech Poznant. Ahhoz, hogy az élre kerüljenek, szükséges volt még a Jagiellonia botlására is. Nagy a 64. percig volt a pályán.

 

Vasárnap a Jegiellonia otthonában játszottak Nagyék, ahol 1 pontot sikert szerezniük a 0:0-ás döntetlennel. A magyar légiós a 62. percben lépett pályára.

 

Gyurcsó Ádám, és csapata a Pogon Szczecin továbbra sem tudta megtörni immáron 4 meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Hétközben a Nieciecza csapata ellen játszottak 1:1-es döntetlent. Gyurcsó végigjátszotta a találkozót. A szombati játéknapon végül 4:0-ra kapott ki a Pogon a Wisla Kraków otthonában. Gyurcsó nem volt nevezve.

 

Az alsóházi rájátszás 4. fordulójában a Cracovia otthon verte meg 2:0-ra a Ruch Chorzów együttesét. Litauszki Róbert végig a kispadon ült.

 

Horvátország

 

6:0-ra győzte le szombaton a Hajduk Split a Zapresicet. Futács Márkó 4 gólt rúgott a találkozón, amivel átvette a vezetést a góllövőlistán is. A magyar légiós a 16., az 52., az 55. és a 69. percben talált be. Futács a 76. percig volt a pályán, amikor is hatalmas tapsvihar kíséretében adta át helyét csapattársának.

 

 

Serie B (Olaszország)

 

2:0-s vereséget szenvedett hétközben Adorján Krisztián csapata, a Novara, mégpedig a Carpi otthonában. Adorján nem kapott játéklehetőséget a mérkőzésen.

 

Ligue 1 (Franciaország)

 

0:0-ás döntetlent játszott szombaton a Dijon a Toulouse vendégeként, ezzel az 1 ponttal pedig sikerült bennmaradniuk az elsőosztályban. Lang Ádámot nem nevezte a Dijon a mérkőzésre.

 

Ligue 2 (Franciaország)

 

Bese Barnabás végigjátszotta a Le Havre – Orleans találkozót, melyet csapata 4:1-re megnyert.

 

Jupiler League (Belgium)

 

Köteles Lászlót nem nevezték a St.-Gilloise-Waasland-Beveren találkozóján, mely a vendégek 3:1-es győzelmével végződött.

 

Superliga (Dánia)

 

Elégedett Kalmár Zsolttal Alexander Zorniger, a Bröndby vezetőedzője, aki a következőképp nyilatkozott a magyar játékosról:

 

„Ő az, aki a labdával is tud bánni. Futni mindenki képes – egy négyéves kisfiú is tud szaladni, mint ahogy egy nyolcvanéves ember is, tehát nyilván egy huszonegy éves játékosnak sem lesz ezzel problémája. De ami Kalmár Zsolt képességeit illeti a labdával, azok egyre jobbak és jobbak, folyamatosan fejlődik, még az összecsapások közben is. Kell még neki egy kis idő, de megmutatta, mit tud, azt, amit vártunk tőle, amikor szerződtettük.”

 

Ettől függetlenül nem szállt Kalmár fejébe a dicséret, sőt! Saját elmondása szerint inkább önbizalomhiányban szenved.

 

Kalmárék a dán bajnokság hétközi játéknapján 2:0-ás vereséget szenvedtek a Lyngbytől. Kalmárt az 58. percben lecserélték. A vasárnapi játéknapon pedig a Sönderjyske otthonában szenvedtek 3:0-ás vereséget. Ezen a mérkőzésen Kalmár kezdő volt, majd a szünetben lecserélték.

 

Románia

 

1:0-ra győzött pénteken a román alsóházi rájátszás 11. fordulójában a CSM Iasi, méghozzá a magyar légiós, Bőle Lukács góljával. Bőle már a 7. percben betalált az ellenfél Gaz Metan Medias kapujába. Ezen felül kiharcolt egy tizenegyest is, viszont csapattársa nem tudta értékesíteni.

 

 

Ukrán Kupa (Ukrajna)

 

Kádár Tamás és a Dinamo Kijev hétközben kupadöntőt játszott a Sahtar Doneck ellen. Kádár a 84. percig volt a pályán, csapata 1:0-ra kapott ki a doneckiektől, így a Sahtar története során tizenegyedszer nyerte meg az Ukrán Kupát, amivel utolérték az eddigi rekordgyőztes Dinamo Kijevet.

 

Pari-Match League (Ukrajna)

 

Vasárnap a Zorja csapatát fogadta a Dinamo Kijev a felsőházi rájátszás 8. fordulójában. A mérkőzés a vendégek 2:1-es győzelmével végződött. Kádár végig a kispdon volt.

 

Süper Lig (Törökország)

 

Koman Vladimir kispados volt a Kayserispor-Adanaspor 1:1-re végződő találkozóján.

 

Elnök-kupa (Egyesült Arab Emírségek)

 

Dzsudzsák Balázs győzelemre vitte az al-Vahdát az Elnök-kupa döntőjében. A magyar válogatott csapatkapitánya duplázott a 3:0-ra végződő találkozón.

 

 

 

Premier League (Kazahsztán)

 

Elek Ákos végig a pályán volt a Kajrat Almati-Taraz találkozón, mely Elekék 4:0-ás győzelmével ért véget.

 

Izrael

 

Helyi lapértesülések szerint szerződést hosszabbíthat az izraeli bajnokságot megnyerő Hapoel Beer-Seva a csapat magyar védőjével, Korhut Mihállyal.

 

Kína

 

Huszti Szabolcs, a Csangcsun Jataj magyar játékosa gólpasszt adott a Tiencsin Teda elleni mérkőzésen, viszont kihagyott egy büntetőt. Csapata így 1:1-es döntetlent játszott.

 

Dél-Korea

 

Feczesin Róbert és csapata, a Csonnam Dragons bejutott a Koreai Kupa nyolcaddöntőjébe, miután 2:1-re legyőzte a másodosztályban szereplő Tedzsont. Feczesin már a kezdőcsapatban helyet kapott. A Videoton korábbi játékosa azzal hálálta meg abizalmat, hogy megszerezte csapatának a vezető gólt, majd 1:1-nél egy gólpasszt is adott.

 

https://youtu.be/VWwOtcUN5ro

 

MLS (USA)

 

Nikolics Nemanja az MLS szerdai játéknapján ismét két gólt szerzett,a Chicago Fire pedig ezzel 3:0-ra győzte le a Colorado Rapids csapatát. A magyar válogatott játékos így 11 bajnokin 10 gólt jegyez, ezzel pedig vezeti a góllövőlistát.

 

 

Szombaton Nikolicsék 1:0-ra nyertek a DC United otthonában, ezúttal David Accam volt a gólszerző. Nikolics a 91. percig volt a pályán.

 

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City is 3:0-s győzelmet aratott, mégpedig a Seattle Sounders ellen. Sallói a 89. percben állt be. Szombaton azonban 2:0-ra kikapott az SKC a Vancouvertől. Sallói ezúttal nem kapott játéklehetőséget.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk/KPA

Nyitókép: körkép.sk/kollázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!