A mai napon lezárul a DAC 22. élvonalbeli szezonja. A Rózsahegy a dobogó harmadik fokának biztonságából vág neki a mai mérkőzésnek, helyezésükre már nincs befolyással a mai mérkőzések végkimenetele.

 

A DAC a tabella 6. helyéről készül szezonbeli utolsó mérkőzésére. A sárga-kékeknek van némi elméleti esélye az Európa-ligás indulásra, ám ahogy azt az utolsó, Tatran Sároseperjes elleni döntetlen után megállapítottuk, a csapat jelenleg még nem áll készen az európai porondon való bemutatkozásra.

 

Ettől függetlenül László Csabáék tovább nyújthatják veretlenségi sorozatukat, mely jelenleg 16 mérkőzésre bővült. A dunaszerdahelyiek 2016. november 6-án kaptak ki utoljára, akkor a Slovan győzedelmeskedett Pozsonyban. Amennyiben ma nyernek, vagy döntetlent érnek el a csallóköziek, úgy sikerül vereség nélkül zárniuk az egész félszezont – és ez egy újabb klubcsúcs felállítását is jelentené.

 

 hirdetes_810x300  
forrás: fcdac.sk/reprofoto

 

EL-esélyek

 

Ahhoz, hogy a DAC elérje az utóbbi hetekben sokat említett Európai-ligás szereplést, három mérkőzésnek kellene megfelelően alakulnia.

 

  1. Először is Rózsahegyről el kellene hozni a 3 pontot
  2. Másodszor Zsolnán ki kellene kapnia, ezáltal pont nélkül hazautaznia a Zólyombrézónak
  3. Harmadszor döntetleneznie kellene a Sároseperjesnek a trencséniekkel

 

Ebben az esetben ugyanis pontegyenlőség lépne fel a 4. helyen, így az egymás elleni eredmények mérlege döntene. Mivel így több mint két csapat szerezne ugyanannyi pontot, az egymás ellen találkozókról levezetett minitáblázat döntené el a sorrendet.

 

Valljuk be, túl sok tényező megfelelő alakulása kellene a nemzetközi szerepléshez. Sokkal reálisabb cél viszont a felsőházi helyezés megszerzése, amibe még a Nagyszombat beleszólhat. A két csapat egymás elleni mérlege ugyanis a Spartak javára döntene.

 

Rózsahegyi búcsúzás

 

A DAC utolsó négy idényéből harmadszor zárja a Rózsahegy ellen a szezont. 2014 tavaszán 2:1-es vereséget szenvedtek a sárga-kékek, tavaly pedig 3:0-ra kaptak ki (két gól ráadásul 11-esből született).

 

A Rózsahegy 14-7-8-as mérleggel, 53:38-as gólaránnyal és 49 ponttal áll a tabella harmadik helyén. Ezzel szemben a DAC 10-12-7-es mérleggel, 37:32-es gólaránnyal, és 42 ponttal a hatodik.

 

Európa-ligához több kell: Sároseperjes-DAC 1:1

 

A Fortuna Liga 33. fordulójának műsora:

 

Rózsahegy-DAC

Nagymihály-Slovan

Trencsén-Sároseperjes

Zsolna-Zólyombrézó

Nagyszombat-Aranyosmarót

 

(a szezon utolsó két fordulójának az összecsapásait a bajnokság szabályainak értelmében egy időben rendezik, mindegyik 17:30-kor keződik)

 

A Rózsahegy-DAC találkozót a Dajto tévécsatorna közvetíti élőben.

 

László Csaba: Több országból is kaptam konkrét ajánlatot

 

Szurkolói információk

 

A mérkőzést az 1/2014 számú a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség kiemelt kockázatú sporteseménynek nyilvánította. A mérkőzés előtt, alatt és után szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről.

 

Az említett törvény értelmében a kockázatos mérkőzéseken a büntetések megduplázódnak, az elkövetőt akár öt év mérkőzéstől való eltiltással is büntethetik. Megkérjük ezért a szurkolókat a törvényesség betartására, a stadionon belül és azon kívül is. A rendőrség fokozott szigorral fog fellépni a rendbontókkal szemben.

 

Belépőjegyeket elővételben a DAC-stadion éttermében, az Aréna jegypénztárában és a Turul bárban lehetett vásárolni. Ugyanakkor a helyszínen is megvásárolható az 5 eurós belépőjegy.

 

A mérkőzésre 250 jegy áll a DAC szurkolóinak rendelkezésére. Az YBS Fanklub autós utazást szervez a rózsahegyi bajnokira.

 

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fortunaliga.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!