Ma van az utolsó esély arra, hogy a klubvezetés megtartsa székely edzőjét, akiért a szurkolók és a stáb nagy része is rajong.

 

Épül, szépül az új stadion, melyet a DAC ultrák és a szurkolók is azonnal belaktak. Dunaszerdahelyen hónapok óta olyan futballhangulat uralkodik, melynek csodájára járnak úgy az itteni szlovákok, mint az egész Kárpát-medence. Az új edző, László Csaba érkezése tartást adott a csapatna, jöttek szépen az eredmények is. Aki az elmúlt szezonban legalább egy meccsre kilátogatott a DAC Arénába, az megerősítheti mindezt.

 

A szezon véget ért, a székely edző szerződése május végével lejárt, furcsa mód azonban a mai napig nem kapott felkérést a folytatásra. Miközben kifelé kemény információs embargó lépett érvénybee, a háttérben annál több minden zajlik. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a találgatás is beindult.

 

 hirdetes_300x300  

[stw]

 

Mert milyen épeszű magyarázata van annak, ha egy (DAC mércével mért) elképesztően sikeres időszak után inkább pszichológiai hadviselés indul László Csabával szemben, ahelyett, hogy vörös szőnyegen marasztalnák pénzt, paripát, fegyvert kínálva a további építkezéshez? Világi Oszkár az ezzel kapcsolatos egyre sürgető kérdéseket azzal hárítja el, hogy az edzőkérdés belügy, és ha lesz érdemi döntés, bejelentés is születik.

 

 

Igen ám, de közben telnek múlnak a napok, hetek, László Csabának pedig továbbra sincs szerződése. Pedig már a csapat nyári felkészülési programja  is be lett jelentve, zajlik az átigazolási időszak, és neki is minden vágya, szíve lelke azt diktálja, hogy maradjon. Többször, több helyütt lenyilatkozta, hogy itthon érzi magát Dunaszerdahelyen. A székely és a csallóközi összefogás csodálatos perspektívával kecsegtet, melyből az elmúlt hónapokból már kaptunk kóstolót.

 

Maradjon vagy menjen László Csaba? Szavazz itt!

 

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa azonban valami miatt mégis kivár. Miközben a sajtó már szinte kész tényként közli, hogy a Budapesti Honvéddal a szlováknál gyengébb magyar bajnokságot nyerő Marco Rossi érkezhet. Rossi az olasz médiának már le is nyilatkozta, hogy komoly ajánlatai vannak Szlovákiából, és valószínűleg nálunk folytatja.

 

A felvidéki magyarok többsége miközben aggódva figyeli a háttérben zajló eseményeket, továbbra is reménykedik és bízik abban, hogy a nagy kedvenc, László Csaba marad.

 

Az érintettek ma délután egyeztetnek, ma még talán van remény a megegyezésre a klubtulajdonos és László Csaba között, mindenki megnyugtatására. Hajrá DAC, hajrá László Csaba, hajrá felvidéki magyarok! Mindehhez egyetlen jó döntésre van szükség. Kérdés, lesz-e rá akarat.  Bejelentés este, a dunaszerdahelyi sörfesztiválon várható.

 

Király Zsolt

 

További ajánlott írások:

 

Edzőváltás a DAC-nál? Világi mégis Rossira cserélné a sikeredző László Csabát?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!