Légióskörkép rovatunkban most is összegyűjtöttük a külföldön futballozó magyar játékosok eredményeit. Összeállításunkban megmutatjuk az elmúlt héten szerzett magyar vonatkozású gólokat és beszámolunk a légiósokkal kapcsolatos egyéb információkról. Ezen felül mutatjuk a már ismert átigazolási híreket, valamint a nem légiós, felvidéki magyar vonatkozású focis érdekességeket is.

 

NB I (Magyarország)

 

A DAC-ból szabadon igazolhatóként érkező Jakub Brašeň után újabb szlovákiai igazolásról számolt be a Mezőkövesd. Pillár Róbert, az FK Szenice 26 éves középhátvédje 3 évre írt alá a borsodi klubhoz.

 

 hirdetes_300x300  

Bundesliga (Németország)

 

A hét elején a Rhein-Neckar-Zeitung arról cikkezett, hogy az angol Premier Legaue-ből érdeklődnek a Hoffenheim magyar csatára, Szalai Ádám iránt. A 4th Official angol blog aztán meg is magyarázta, miért járna jól az érdeklődő Huddersfield Town és Szalai is a váltással. Az angol újonc csapatban a kiváló csapatszellem az egyik legfontosabb szempont, Szalai pedig jól beleillene a a német-amerikai edző, David Wagner elképzeléseibe. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy Szalai kevesebb játéklehetőséget kap majd a Hoffenheimnél, mivel a csapat támadóposzton szeretne erősíteni, ezzel pedig a magyar játékos esélyei csökkennek.

 

A Werder Bremen hivatalosan is megerősítette, hogy nem tartanak igényt Kleinheisler Lászlóra, akivel egyébként 2019-ig szóló szerződésük van. A klub sportigazgatója bár a végcélt nem árulta el, annyit elmondott, hogy a magyar játékos Magyarországtül keletebbre folytatja.

 

Ekstraklasa (Lengyelország)

 

Az egyik lengyel internetes oldal, amely az Ekstraklasa-val foglalkozik, Nagy Dominikot tartja a 2016/17-es idény egyik legnagyobb felfedezettjének. A tizes listát készítő oldal szerkesztői a magyar játékost a harmadik helyre sorolták, kiemelve Nagy technikai képzettségét és gyorsaságát is.

 

Bundesliga (Ausztria)

 

Folytatás…[stw]

 

Az utánpótlás válogatottnál sikeresen szereplő Szoboszlai Dominik az osztrák másodosztályban szereplő Lieferingben folytatja. A Salzburg akadémiáján nevelkedő fiatal tehetség így rendszeres játéklehetőséghez juthat a felnőttek között.

 

Kína

 

Huszti Szabolcs gólpasszával aratott 1:0-ás győzelmet a Csangcsun Jataj a kínai élvonalbeli bajnokságban. A magyar légiós végigjátszotta a mérkőzést.

 

 

MLS (USA)

 

Nikolics Nemanja továbbra is kirobbanó formában van, a hétvégén újabb gólt szerzett. A Chicago Fire ezúttal a New Englanddal találkozott, a mérkőzést pedig 2:1-re meg is nyerték. Nikolics a 13. gólját jegyezte az MLS-ben.

 

A Sporting Kansas City gólnélküli döntetlent játszott. Sallói Dániel nem kapott játéklehetőséget.

 

Nem légiós, ám felvidéki magyar vonatkozású foci-hírek

 

ConIFA-EB 2017

 

Míg a Felvidéki Válogatott a 7. helyen végzett, addig Székelyföld bronzérmesként térhetett haza az Észak-Cipruson megrendezett FIFA-n kívüli labdarúgó-válogatottakat tömörítő ConIFA második Eb-ről.

 

A Felvidéki Válogatott, forrás: facebook.com

 

 

Az YBS DAC fanklub (csapatában portálunk főszerkesztőjével) megkezdte szereplését a Felvidéki Labdarúgó Bajnokságban. Bővebben alábbi beszámolónkban:

 

Felvidéki Labdarúgó Bajnokság: Az YBS nagy lépést tett az országos döntőbe jutásért

 

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/kollázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!