A kézilabdás országos bajnokságot, vagyis az U10 és U12-es korcsoporthoz tartozó lányok és fiúk nyílt országos bajnokságát az elmúlt hétvégén rendezték meg a hegyháti  Stompfán (Stupava).

 

Nagyszerű eredményt értek el a Dunaszerdahelyt képviselő 10, valamint a 12 éves lányok csapatai, hiszen kategóriájukban megszerezték a tornagyőzelmet.

 

A tizenkét évesnél nem idősebb lányoknál, az U12-es korcsoportban országos döntőt nyerni nem kis fegyvertény, hiszen a viadalon 14 szlovákiai és csehországi női élvonalbeli csapatok utánpótláscsapatai vettek részt. Köztük a dunaszerdahelyi Városi Kézilabda Klubot képviselő VSK U12 és a VSK U11 csapatai is, amelyek a Győri ETO utánpótlás-nevelési program résztvevői.

 

 hirdetes_400x285  
A sorsdöntő gólt lövő Hornyák Panna a levegőben.

 

Az U12-es dunaszerdahelyi lányok a döntőben a vágsellyei csapat ellen fölényes 21:6 arányú győzelmet arattak, így az országos kupa Dunaszerdahelyre került.

 

A VSK U12-es dunaszerdahelyi csapatnak úgy sikerült megszereznie  a végső tornagyőzelmet, hogy mindössze egy 16:22 arányú csoportbeli vereséget szenvedtek el vágsellyei kortársaiktól. A diáklányok csapatának edzője, Németh Jolán szerint a vereségből és az elkövetett hibákból okulva a döntőt már  magabiztosan nyerték meg, ahol ismét a vágsellyeiekkel néztek farkasszemet. De a fináléban sikerült a visszavágás és fölényesen, 21:6 arányban győztek a dunaszerdahelyi lányok.

 

Megnyertük a bajnokságot!

 

A torna legjobb játékosa Hornyák Panna lett

 

Az edzők a torna legjobb játékosának Hornyák Pannát, a dunaszerdahelyiek csapatkapitányát választották.

 

U -12 szivacs-kézilabdások.

 

Nagyon impozáns bajnoki idényt tudhat maga mögött ez az ígéretes korcsoport, hiszen a közelmúltban Nyitra és Nagyszombat megye közös kézilabda-bajnokságát is pontveszteség nélkül 30 győzelemmel nyerték meg a dunaszerdahelyi 12-éves diáklányok.

 

Körkép.sk

Fotók: hctatranstupava.sk és Németh Jolán edző archívuma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!