Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton a hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszavásárolta Wayne Rooneyt a Manchester Unitedtől. A 31 esztendős kiválóság 13 év után tért vissza a liverpooli klubhoz.

 

A felek nem hozták nyilvánosságra Rooney vételárát, aki két idényre írt alá az Evertonhoz.

 

Rooney a 13 év alatt 559 alkalommal öltötte magára a vörös ördögök mezét és összesen 253 gólt szerzett.

 

 hirdetes_400x285  

„Néhány évvel ezelőtt elmondtam, hogy csak az Evertonért hagynám el a Manchester Unitedet, más PL-csapatban nem szeretnék játszani – kezdte Rooney. – Amikor megtudtam, hogy az Everton érdeklődik irántam és szeretne visszavásárolni, szóltam az ügynökömnek, hogy »Menj, beszélj velük és intézd el. Ez az a hely, ahová menni szeretnék!”

 

– nyilatkozta Rooney

 

„Nem titok, régóta csodálom Wayne-t. A Manchester Unitednél eltöltött évei alatt vérbeli profiként viselkedett, és hosszú esztendőkre beírta magát a történelemkönyvekbe. Nem egyszerű látni, hogy egy kiváló futballista kevesebb lehetőséget kap, mint amennyit szeretne, így amikor arra kért, hogy engedjük vissza az Evertonba, nem állhattunk az útjába. A tapasztalata, a koncentrációja és az elszántsága hiányzik majd, minden jót kívánok neki!”

 

– mondta José Mourinho, az MU menedzsere.

 

Nemzeti Sport, BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!