„A DAC szempontjából jó döntés volt László Csaba leváltása” – mondta Világi Oszkár klubtulajdonos Gazdag József sportújságírónak szerdán a Gombaszögi Nyári Táborban.

 

Kiestünk a kupából, sok meccsen az utolsó percben rúgtunk gólt, nem jutottunk be az első négybe. Az a sorozat, amit László Csaba produkált, számomra nem volt olyan érték, mint az első négy hely vagy a kupa megnyerése

 

– tette hozzá.

 

A műsorvezető kérdésére, hogy mi szólt Marco Rossi mellett, a DAC tulajdonosa elmondta, hogy az olasz edző nagyon jó gárdát hozott magával és céltudatosan dolgozik.

 hirdetes_810x300  

 

Rossi a garancia

 

A DAC-nak hét U21-es válogatott játékosa van. Ezekkel az emberekkel foglalkozni kell. Rossi részéről erre vannak garanciák, mégpedig az eddigi munkája. Egy 21-es válogatott azért jön a DAC-ba, hogy fejlődjön és tovább álljon. Ha nem fejlődik, csalódottan távozik és nem ajánlja a klubot másnak. Számomra fontos a szisztematikus munka, melynek letéteményese Marco Rossi” – jelentette ki Világi.

 

Olvasd el a Körkép exkluzív, 16 oldalas, színes DAC-magazinját.

 

Gazdag József megjegyezte, hogy Marco Rossi alatt az utóbbi fél szezont leszámítva nem arról volt híres a Honvéd, hogy az ifjúsággal jól foglalkozna.

 

Egy holland szakember éppen azért távozott a Honvéd akadémia éléről, mert a vezetőedző nem épített be elég fiatalt a csapatba

 

– jegyezte meg Gazdag.

 

Aztán úgy lett bajnok, hogy hatan játszottak az akadémiából a kezdőcsapatban” – reagált Világi.

 

Az új igazolásokról

 

A beszélgetés során a DAC tulajdonosa elmondta, hogy nincs lehetőségük a Honvédból játékost hozni és nem is fog érkezni onnan senki, így a csapattal hírbe hozott Lanzafame sem.

 

Azt is megtudtuk, hogy egy középpályás és egy irányító középpályás viszont még érkezhet az átigazolási időszak végéig.

 

A szurkolók és a DAC vezetőségének viszonya.

 

Ön hogyan reagálna mondjuk egy László Csaba melletti transzparensre?” – tette fel a Világi Oszkárnak Gazdag.

 

 

Ha kiakasztják, ki lesz akasztva. De azért nem szeretnék mítoszt csinálni László Csabából. Én Radványi Mikitől is elváltam, pedig nagyobb mítosz volt, mint László Csaba. A döntésem megszületett, vállalom és lezártam ezt a szakaszt” – válaszolt Világi.

 

Elmondta azt is, hogy az ő és a klubnál dolgozó 80 ember, ebből az akadémián 250 gyerekkel foglalkozó 30 edző feladata a csapatépítés.

 

A DAC építkezik, egy fiatal, gyors, küzdő csapat lesz. Menni fog, és remélem eredményes csapat lesz

 

– jegyezte meg.

 

A keret szerinte már most jóval erősebb, mint volt tavaly. „Új stadionban játszunk, sokkal több tétmeccs lesz, biztos vagyok benne, hogy  sikerül bizonyítani a szurkolóknak és nem fog kelleni foglalkozni a múlttal” – tette hozzá Világi.

 

Világi: Az igazi DAC drukker nem hagyja el a DAC-ot.

 

Gazdag József szerint ugyanakkor meg kell érteni a szurkolókat is. Azt ugyan elismerte, hogy Marco Rossi szakmai minőségében jobb edző, mint László Csaba, ugyanakkor „a Wallace Army amely 9 éve működött, csalódottságában feloszlott. Ezeknek a szurkolóknak mit üzenne arról, ami történt?” – hangzott el a kérdés.

 

Világi rekciójában elmondta, hogy a nagy szurkolói csoportok közül egy sem oszlott fel.

 

Nem mindenki éli meg úgy, hogy feloszlik. Áruljuk a bérleteket, 1500-at már eladtunk. Kérdés, akarunk-e jobb eredményekkel rendelkező csapatot, vagy megelégszünk a hetedik hellyel? Azért hozom az embereket, hogy jobbak legyünk. Nekem soha az életemben eszembe nem jutna, hogy többet nem megyek ki meccsre, mert ez vagy az történt. Az igazi DAC drukker nem hagyja el a DAC-ot

 

– tette hozzá.

 

Az osztrák csapatok elleni két felkészülési mérkőzés 1:9-es gólarányára vonatkozóan Világi úgy fogalmazott, hogy nem kell ebből tragédiát csinálni, hiszen Rossinak egy hete volt előtte.

 

Akik támadnak, nem igazi DAC drukkerek. Nekik semmi közük a DAC-hoz

 

– nyomatékosított a szurkolók felé a klubtulajdonos.

 

Támogass bennünket, és megajándékozunk a nyomtatott magazinnal. https://www.korkep.sk/tamogassa-a-korkepet

 

Világi: A DAC az enyém

 

Arra a kérdésre, hogy szerinte kié a klub, a tulajdonosé, a szurkolóké vagy a közösségé, Világi Oszkár úgy fogalmazott, hogy a klub azé, akié a felelősség.

 

Mivel a fizetés bebiztosítása az én felelősségem, ezért a klub is az enyém. Nem öt eurómba kerül a DAC, sokkal többe. A nézők jól jártak velem, én meg nem annyira

 

– tette hozzá.

 

Gazdag József megjegyezte, hogy az Antal-érához viszonyított minőségbeli különbséget senki nem vitatja, ezért is sokkolta szerinte a szurkolókat a László Csaba-ügy, hiszen a profizmus már a székely edző érkeztével is nyilvánvaló volt. „Hogy fogják feldolgozni ezek az emberek, hogy ők nem igazi DAC szurkolók?” – tette fel a költői kérdést.

 

A DAC és az anyagiak

 

A beszélgetés további szakaszában szóba került az U21-es Eb és a szlovák válogatott kiesése, a fiatal felvidéki magyar tehetségek állampolgárság és válogatottság választása – gondolva itt főleg Bénes Lászlóra – , de érintették a stadionépítés és a klub fenntartásának anyagi vonzatát, a DAC játékosok átlagfizetését, a klub költségvetését és az Andorra elleni vereséget is.

 

Az anyagiakkal kapcsolatban Világi Oszkár elmondta, hogy a klub éves költségvetése 2,2 millió euró, ebből 1,2 millió jut az A-csapatra. A stadionépítésre vonatkozóan azt mondta, hogy:

 

„Épeszű ember nem épít 25 millióért stadiont, ha az államtól erre 2,8 millió eurót kap”

 

 

A kerekasztal-beszélgetés további részében érintették a DAC céljait és ambícióit a következő 5 év távlatában, a tehetségek felkutatásának és a fiatalok kinevelésének fontosságát, a stadionbeli petárdázás lehetőségeit, a magyarországi és a DAC-nál tapasztalható szurkolói kultúra és viszonyrendszer közti különbséget, a DAC esetleges logóváltását, a fogadási maffiát és a szlovák, ill. magyar foci közti különbséget is.

 

A műsor teljes felvétele itt megtekinthető:

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!