A fenomenális, 23-szoros olimpiai bajnok, Michael Phelps legyőzőre talált. Az olimpiai bajnoknak a “tenger királya” címért folytatott versenyben meg kellett elégedni a második hellyel a fehér cápával szemben. Legalábbis a Discovery Channel vasárnap este bemutatott cápás műsorában. Phelps, aki a tavalyi riói olimpián fejezte be pályafutását, két másodperccel maradt le a fehér cápával szemben.

 

A vasárnap este bemutatott műsor azonban némi csalódást is okozott a rajongóknak. Az előzetesek és a korábbi beszámolók nyílt vízi versenyről szóltak, illetve arról, hogy 15 búvár gondoskodik majd a biztonságról, ám a versenyt valójában csak szimulálták.

 

A vasárnapi műsorban Phelps több fajta cápával, köztük egy nagy fehér cápával is „versenyzett”, ám kiderült, nem mellettük úszott a vízben, a versenyt, illetve a ragadozókat CGI-technikával szimulálták, tulajdonképpen „odarajzolták” őket Phelps mellé a vízbe.

 

 hirdetes_810x300  

Phelps idejét egy 50 méteres távon mérték le először a Bahama-szigetek mellett, és ezt hasonlították össze első körben egy pörölycápáéval és egy szirticápáéval. A cápák sebességét egy speciális eszközzel mérték meg.

 

 

Az olimpiai bajnokot megverte a pörölycápa (az idejük 18.7 és 15.1 másodperc volt), de Phelps 0,2 másodperccel gyorsabb volt a szirticápánál. Ezután jött a nagy fehér cápa. Phelpst egy monofin uszony is segítette, a táv itt már 100 méter volt. A nagy fehér cápa két másodpercet vert Phelpsre, aki 38.1 másodperces időt ért el.

 

Több amerikai lap szerint Phelps rajongóit nem kápráztatta el a műsor, mert részben az előzetes hírverés és az egyórás felvezetés után azt várták, hogy az úszó valóban a vízbe ereszkedik a cápa mellé.

 

Bár Phelps több nyilatkozatából is kiderült már a műsor előtt, hogy nem ugrik be a ragadozók mellé a tengerbe, a Discovery Channel ezt elfelejtette reklámozni.

 

Visszavágó? Legközelebb egy melegebb vízben” – viccelődött Phelps a Twitter-oldalán.

 

Forrás: HNonline.sk/Discovery

Nyitókép: YouTube

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!