Újabb magyarországi támogatás érkezik a felvidéki foci segítésére. Míg tavaly a DAC Akadémia kapott 1 millió eurós pénzügyi támogatást, idén a második ligába feljutó Komáromi Football Club (KFC) kap 5,9 millió eurót a stadionjára.

 

A Magyar Közlöny július 25-i száma szerint a pénzből lebontják a futballpálya körül meglévő földsáncot, új fűtött füves pályát alakítanak ki, de lesz műfüves pálya is, valamint felújítják a meglévő öltözőket és lelátókat is, bónuszként pedig új lelátót is építenek.

 

Habár a komáromiaknak mindenképpen jó hír, hogy komoly összeg érkezik az újításokra, a Delta Hetilap július 24-i száma felveti a kérdést: „Lesz ebből második liga?“

 

 hirdetes_810x300  

Sok a bizonytalanság a klub körül

 

A régiós lap szerint július 20-án a klub elnöke, Baráth György ugyanis még nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy sikerül-e a KFC-t indítani a második ligában. Amennyiben visszalépnek az indulástól, úgy akár 50 ezer eurós büntetés és a legalsó osztályba való visszasorolás veszélye is fenyegeti a lilákat.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a komáromi focicsapat 40 év után jutottak fel a másodosztályba, ám kevesebb, mint egy héttel a rajt előtt még mindig tartanak a tárgyalások bizonyos befektetőkkel, amiből arra lehet következtetni, hogy nem csak a stadion szorul támogatásra.

 

A városnak nincs pénze a 2. ligára?

 

A Delta szerint klubközeli emberek állítják, hogy Komárom nem tudja vállalni a második vonalban való szereplést, ám későbbi információik már arról szóltak, hogy a klub vezetése minden erejével azon van, hogy legalább egy szezont végig tudjanak játszani.

 

Komárom város képviselő testülete 20 ezer eurós támogatást szavazott meg nemrégiben a stadion javítására, mivel enélkül a klub nem játszhatta volna otthon a bajnoki meccseit. A szurkolók számára további aggodalomra adhat okot, hogy a csapatból állítólag több komáromi is távozott, így a keret egyre inkább elveszti „hazai” jellegét. Ráadásul négy új, kanadai állampolgárságú arab játékos is a csapattal edz.

 

Szombaton szezonkezdés

 

Ugyancsak távozott a klubtól a csapatmenedzser Strasser László is, pozíciója a klub hivatalos honlapja szerint is betöltetlen egyelőre. Mindenesetre a versenynaptár szerint a lilák szombaton (július 29-én) 17 órakor Szakolcán megkezdik a második ligás szereplést, a következő hét szombatján pedig Somorja csapatát fogadják Komáromban.

 

Egyébként a hetilap megkeresésére a klub elnöke július 25. utánra ígért pontos tájékoztatást. Lehetséges, hogy eleve a Magyar Közlönyben megjelenő hírre vártak a komáromiak?

 

Körkép.sk

Nyitókép: facebook.com/kfckomarno

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!