A holland Lars Bomm (LottoNL-Jumbo) nyerte meg a World Tour versenynaptárba tartozó BinckBank Tour kerékpárverseny tegnapi ötödik szakaszát.

 

Boom az utolsó kilométeren lépett meg a riválisoktól, befogni már senki nem tudta. A célegyenest megelőző sprintelésben Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) volt a leggyorsabb, így második helyen ért célba, megelőzve legnagyobb riválisát, a belga Greg van Avermaet-ot (BMC Racing).

Az összetett verseny állása rendkívül szoros, jelenleg Boom vezet, de mindössze csak 2 másodperc a szlovák kerékpáros lemaradása, a harmadik helyen szintén egy holland, Tom Dumoulin  áll, 8 másodperccel rosszabb idővel.

 

 hirdetes_300x300  

„Ez egy újabb kemény és gyors szakasz volt a BinckBank Tour-on. A csapatunk ismét jó fényben tűnt fel, igyekeztek a mezőnyben. Amikor széttagolódtunk, bekerültem az élcsoportba a legjobb versenyzőkkel. Nem dolgoztunk viszont eléggé együtt és Boom megszökött, előnyre tett szert és végig bírta. Nekem hat másodpercet sikerült szereznem a sprintben elért második helyért. Elégedett vagy az eredménnyel. Összetettben csak 2 másodperc a lemaradásom és még két szakasz vár ránk.”

 

-nyilatkozta a verseny után Sagan. Az összetett verseny állása: 1. Lars Boom (holland) LottoNL-Jumbo 15:23:17 h, 2. Peter Sagan (szlovák) Bora-Hansgrohe +2 s, 3. Tom Dumoulin (holland) Sunweb +8, 4. Tim Wellens (belga) Lotto Soudal +19, 5. Jasha Sütterlin (német) Movistar, 6. Greg van Avermaet (belga) BMC Racing – mindketten +27

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!