Több okból is ünnepnap lesz a mai Dunaszerdahelyen, hiszen nem csak az államalapító Szent István királyra emlékeznek meg, hanem az előző évadban bajnok Zsolnát fogadják a sárga-kékek a MOL Arénában. A Körkép.sk ma is a helyszínről jelentkezik képekkel, videókkal és a mérkőzés fontosabb momentumaival, információival.

 

A Fortuna Liga 5. fordulójának két győzelemmel és két döntetlennel vág neki Marco Rossi csapata, miközben a címvédő borzalmasan kezdte az új szezont – négy forduló után csak egy győztes meccsük van, habár a Szenice ellen egyből 7 gólt is rúgtak.

 

„A pocsék zsolnai szezonkezdet szinte mindenkit meglepett – játékosságban nem is, de eredményességben mindenképp. Erre azonban nem szabad odafigyelnünk, nekünk saját magunkra kell összpontosítanunk, és jól felkészülnünk a holnapi összecsapásra,”

 

nyilatkozta Branislav Ľupták, a DAC középpályása az fcdac.sk-nak.

 hirdetes_810x300  

 

„Ha mindenki százszázalékos teljesítményt nyújt, mint eddig, és még valami pluszt is hozzátesz, akkor győzhetünk. Jól kell védekeznünk, és több gólt lőnünk a Zsolnánál. Így otthon tarthatjuk a három pontot,”

 

tette hozzá.

 

A tizenkettedik játékos segítségére is számítanak

 

A DAC utoljára 2015-ben tudta legyőzni a zsolnaiakat, akkor Róbert Polievka gólja döntött, aki azóta már a Zsolna csapatát erősíti. Polievka Lukáš Čmelík helyett érkezett a DAC-tól Zsolnára a nyári szünetben.

 

A hazaiak mindenképpen számítanak a szurkolók segítségére is.

 

„Mi már minden összecsapás előtt erre számítunk – tudjuk, hogy megy ez itt. Nagyon örülünk annak, hogy az emberek ilyen nagy számban járnak ki a stadionba buzdítani minket. Még több energiát és erőt adnak, hogy sikerrel vehessük a mérkőzést”

 

Nyilatkozta Ľupták.

 

Marco Rossi is nyilatkozott a mérkőzés előtt, és a hazai szurkolók segítségét is kiemelte.

 

Ha odahaza futballozunk, akkor általában olyan a hangulat, amelyet azelőtt még nem láttam Magyarországon, és mostanáig Szlovákiában sem. Ha Dunaszerdahelyen lép pályára a csapat, akkor a hangulat nagyon eltérő a más stadionokban tapasztaltaktól.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában

 

2015.10.31. – DAC-Žilina 1:0, gólszerző: Polievka (11 m), 3605 néző

2016.04.08. – Žilina-DAC 4:1, gólszerzők: Haskić 2, Diaz, Špalek – Pačinda, 1365 néző

2016.07.17. – Žilina-DAC 2:2, gólszerzők: Diaz, Špalek – Michalík, Vida, 4368 néző

2016.10.15. – DAC-Žilina 0:6, gólszerzők: Otubanjo 2, Káčer, Škvarka, Špalek, Hlohovský, 1303 néző

2017.03.11. – DAC-Žilina 2:2, gólszerzők: Ljubičić, Davis (11 m) – Kaša, Škvarka, 5152 néző

 

Šafranko nélkül

 

Hétközben már felröppentek a hírek, hogy Pavol Šafranko elhagyja Dunaszerdahelyt. A klub szombaton megerősítette, hogy az U21-es válogatott csatár a dán Aalborghoz igazol. A fiatal játékos a DAC sárga-kék mezében összesen 16 összecsapáson lépett pályára a Fortuna Ligában, amelyeken hat gólt lőtt, és három gólpasszt adott. Talán a legemlékezetesebb gólját áprilisban szerezte a pozsonyi Slovan ellen, amellyel egyúttal a „Tavasz gólja” klubversenyt is megnyerte.

 

Pavol Šafranko új klubja a négyszeres bajnok (legutóbb a 2013/14-es szezonban) és háromszoros kupagyőztes dán Aalborg BK, amely első dán együttesként jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe (1995). Šafranko Európa északi részén találkozhat honfitársaival, Filip Lesniakkal és Jakub Sylvestrrel, akik szintén az AaB piros-fehér mezét viselik.

 

Pavol Šafranko: A DAC szurkolóinak köszönöm a támogatást

 

Számoljunk a forgalomkorlátozással

 

A Sport utca azon szakasza, mely az Észak 2 lakótelep fele visz, a Mező utca és a Gyurcsó utca kereszteződésében található körforgalomig kb. 17.30 órától (a vendégszurkolók érkezésétől függően) lezárásra kerül a motoros és gyalogos forgalom számára egyaránt. A Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt.

 

„Azt javasoljuk szurkolóinknak, hogy a stadiont a Piactér és Szent István tér felől közelítsék meg.”

 

A mérkőzésre érkező szurkolóknak további forgalomkorlátozással is számolniuk kell a Fő utca és a Galántai út metszéspontjában lévő körforgalom átépítése miatt, illetve ezúttal a Szent István napi ünnepség rendezvényei miatt is.

 

Miss Fortuna Liga

 

A Fortuna Liga új versenyt hirdet, ezúttal  a hölgyek számára. A MOL Aréna bejáratának közelében a MISS sátorban jelentkezhetnek az érdeklődő hölgyszurkolók.

 

„A 2017/18-as „Fortuna Liga Szépe” a Ligás Klubok Uniójának egy új projektje, amelynek célja megtalálni a szlovákiai futballstadionok legszimpatikusabb hölgyét. A jövendőbeli Fortuna Liga szépének azonban további kritériumoknak kell megfelelnie – elsősorban szurkolónak kell lennie, és ismernie a játék alapszabályait. További feltétel, hogy a jelentkező kora 18 és 29 év között legyen.”

 

Az érdeklődő lányok augusztus 10-től szeptemberig jelentkezhetnek a www.missfortunaligy.sk honlapon, ahol egyúttal a szurkolói szavazás is zajlik.

 

forrás: fcdac.sk

 

Teltház a legnagyobb magyar ünnepen

 

A szervezők teltházra készülnek, majd a több ezres tömeg közösen tekintheti meg a mérkőzés utáni tűzijátékot a városi Szent István napi ünnepség záróműsoraként.

 

forrás: facebook.com/mkp

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!