Támadó felfogásban küldi pályára csapatát Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vasárnap a portugálok elleni világbajnoki selejtezőn.

 

„Nem tervezünk defenzív taktikát, támadni próbálunk, s aktív játékot szeretnénk megvalósítani. Európa legjobb csapatával, sztárok ellen játszunk. Ez hatalmas kihívás, öntudatosan kell futballoznunk, megvalósítva azt, amit tudunk”

 

– nyilatkozta a német szakember szombaton a telki edzőközpontban rendezett sajtótájékoztatón. Hozzátette, természetesen rendkívül fontos lesz a stabil védekezés is.

 

Bernd Storck, forrás: mlsz.hu

 

 hirdetes_810x300  

A szakvezető kiemelte, az eltiltott Bese Barnabás, valamint a véleménye szerint kiváló állapotban lévő, a lettek ellen szép és fontos gólt szerző, de sérülést szenvedő Szalai Ádámon kívül minden játékosára számíthat. Arról, hogy ki helyettesítheti majd a Hoffenheim csatárát, elmondta, a keretben lévő csatárok jó formában vannak, s van már elképzelése is a megoldásra.

 

Megjegyezte, Dzsudzsák Balázs kisebb bokasérülést szenvedett a lettek ellen 3-1-re megnyert csütörtöki összecsapáson, így a csapatkapitányt pihentették, kihagyta az edzést.

 

Lovrencsics Gergő és Pátkai Máté, forrás: mlsz.hu

 

Bernd Storck szerint a portugálokban lehet majd feszültség a találkozó tétje miatt.

 

„Szeretnénk holnap bizonyítani, hogy Európa legjobbja ellen is meg tudjuk állni a helyünket, ez a felelősségünk saját magunkkal szemben és a szurkolók irányába”

 

– tette hozzá Storck, aki szerint a magyarok felszabadultan játszhatnak majd a Groupama Arénában.

 

Lovrencsics Gergő – aki csereként lépett pályára a lettek ellen – elmondta, mindenki százszázalékosan készen áll a találkozóra, s bízik benne, hogy a 12. játékos, azaz a szurkolók segítségével sikerül visszavágniuk a portugáloknak a lisszaboni 3-0-s vereségért.

 

Pátkai Máté megjegyezte, ugyan nagyon szereti a portugál futballt, de bízik benne, hogy nem a vendégek örülnek majd a találkozó végén.

 

Budapest, 2017. szeptember 2.
Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott edzésén a budapesti Groupama Arénában 2017. szeptember 2-án. A portugálok a magyar válogatottal játszanak világbajnoki selejtezõmérkõzést Budapesten szeptember 3-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Fernando Santos: Nagyon oda kell figyelni a magyarokra

 

A vendégek szombati sajtótájékoztatóján Fernando Santos szövetségi kapitány és a védelem oszlopa, Pepe beszélt a magyarok elleni találkozóról.

 

„Nem szabad elfelejteni, hogy a magyaroknak matematikai esélyük még van a továbbjutásra, ezért minden bizonnyal megtesznek mindent annak érdekében, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva ezt a meccset megnyerjék – hívta fel a figyelmet erre az el nem hanyagolható tényre Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitány. – Éppen ezért nem érzem úgy, hogy könnyű mérkőzés elébe néznénk, és igaz, hogy Andorrától kikaptak a magyarok, de azon a meccsen teljesen más felállásban, kísérleti csapattal léptek pályára, nem úgy, mint például korábban ellenünk, a kinti mérkőzésen.”

 

Budapest, 2017. szeptember 2.
Fernando Santos vezetõedzõ a portugál labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a budapesti Groupama Arénában 2017. szeptember 2-án. A portugálok a magyar válogatottal játszanak világbajnoki selejtezõmérkõzést Budapesten szeptember 3-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Elmondta, egy meccset sohasem szabad összehasonlítani egy másikkal, és bár csakis a győzelmet tartja elfogadhatónak, nem hiszi, hogy azt könnyen adja a magyar válogatott.

 

„Nagyon oda kell figyelni a csapatomnak, mert amellett, hogy nagyon jó a magyarok védekezése, nehéz feltörni, ellenfelünk támadásai is szervezettek, gyorsan jönnek előre. Így a védelemnek is végig százszázalékosan koncentrálnia kell, mert különben baj történhet.”

 

Budapest, 2017. szeptember 2.
Pepe a portugál labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a budapesti Groupama Arénában 2017. szeptember 2-án. A portugálok a magyar válogatottal játszanak világbajnoki selejtezõmérkõzést Budapesten szeptember 3-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A védelem alapembere, Pepe 2009-ben ugyancsak vb-selejtezőn győztes gólt szerzett a mieink ellen Budapesten, és nem bánná, ha ez megismétlődne, de elsősorban arra koncentrál, hogy ne kapjanak gólt.

 

„Feltétlenül bízunk abban, hogy győzünk, viszont ehhez agresszíven kell játszanunk, hiszen ellenfelünk nagyon felkészült, jó csapat, amely mindig tudatosan lép pályára, ezért nehéz ellene játszani. Azonban, megvan már a kész tervünk a győzelemhez, reméljük, ezt a pályán is meg tudjuk valósítani.”

 

A bennmaradás esélye a tét

 

Nyolc fordulót követően a svájciak százszázalékos mérleggel (21 pont) vezetik a csoportot a portugálok (18) előtt, a harmadik helyen álló magyarok hátránya nyolc pont a kontinensbajnokkal szemben. Amennyiben a magyarok pontot veszítenek, akkor biztossá válik, hogy lemaradnak a jövő évi oroszországi vb-ről.

 

A mérkőzés vasárnap 20.45-kor kezdődik, a magyar és a portugál válogatott telt ház előtt lép pályára az Üllői úti Groupama Arénában.

 

A magyar válogatott edzése, fotó: nemzetisport.hu

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

 

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Videoton ), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Hangya Szilveszter (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gera Zoltán (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest), Pátkai Máté (Videoton), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

 

 

MTI, nemzetisport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu/archív felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!